Spor 'İstanbul'un şansı çok yüksek'

'İstanbul'un şansı çok yüksek'

Paylaş
'İstanbul'un şansı çok yüksek'

İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Robertson, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına ilişkin, "Türkiye'ye her türlü yardım elini uzatmaya hazırız" dedi

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi David Reddaway, İngiltere Spor ve Turizm Bakanı Robertson’un Türkiye’yi ziyareti nedeniyle elçilik rezidansında resepsiyon düzenledi.

Geçtiğimiz yıl Birleşik Krallık’ın ev sahipliği yaptığı Londra Olimpiyatları’ndan Sorumlu Bakan olarak görev yapan Robertson, Türkiye-İngiltere arasında potansiyel işbirliği olanaklarını değerlendirmek için Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

İngiliz Bakan Robertson, iki ülke arasındaki ilişkilerin şimdiye kadarki en güçlü seviyesinde olduğunu dile getirdi.

2012 London Olimpiyatları’ndan kazandıkları tecrübeleri Türkiye’de paylaşmak istediğini ifade eden Robertson, "Gerek Türkiye, gerekse Türk spor dünyası için son derece heyecan verici bu süreç ilerledikçe, biz size her türlü yardımı yapmak için varız. Bu konuda, Türkiye’ye her türlü yardım elini uzatmaya hazırız" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Robertson, 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı konusunda, İstanbul’un şansının çok iyi olduğuna değindi ve çözülmesi en başta gerekli olan sorunun ulaşım olduğunu vurguladı.

Resepsiyona, Dışişleri, AB, Gençlik ve Spor bakanlıklarının yetkilileri, Türkiye’deki yabancı misyon temsilcileri, özel şirket ve basın kuruluşları temsilcisi ile çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Robertson’un yarın Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüşmesi bekleniyor. Robertson, Türkiye temaslarının İstanbul ayağında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ni ziyaret edecek.

AA

Haberin Devamı