Ekonomi İşte çalışan anneler için en iyi işveren!

İşte çalışan anneler için en iyi işveren!

Paylaş
İşte çalışan anneler için en iyi işveren!

Esnek çalışma saatleri, çocuk bakımı ve ücretli izin çalışan anneler için en önemli konular. 30 yıldır listeden hiç düşmeyen ve çalışanına verdiği değer her geçen gün daha da artıran Johnson & Johnson Ailesi, bu konuya verdiği önemle Zirve Ödülü'ne layık görüldü

“Çalışan anneler için en iyi 100 işveren listesi” Working Mother dergisi tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

30 yıldır listeden hiç düşmeyen ve çalışanına verdiği değer her geçen gün daha da artıran Johnson&Johnson Ailesi, Zirve Ödülü'ne layık görüldü.

Genel olarak ABD’de çalışma çevresi anlamında önemli yol kat edilmiş olsa da hâlâ yapılması gerekenler bulunduğunu söyleyen sağlık ürünleri ve ilaç şirketi Johnson&Johnson Çeşitlilik Direktörü Wanda Hope, "Tüm şirketlerin kadınları, işlerinde gerçek anlamda başarılı olabilmelerini ve gelişmelerini sağlayacak şekilde desteklemeleri harika olurdu" görüşünde.

'ANNELERE DESTEK HERKESİN YARARINA'

Working Mother dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Jennifer Owens "Bu şirketlerin çalışan anneleri desteklemek için yaptıkları aslında herkesin yararına” diyor ve ekliyor: "En iyi çalışanlarını kaçırmamak için şirketlerin büyük sorulara kafa yormaları, araştırma yapmaları ve güçlüklerin neler olduğunu tespit etmeleri gerekiyor."

Haberin Devamı

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre; ABD’de esnek çalışma saatleri, çocuk bakımı seçenekleri ve ücretli doğum izni, çalışan anneler için en önemli konular arasında yer alıyor ve çalışılacak en iyi şirketleri diğerlerinden ayırt eden başlıca faktörler olarak öne çıkıyor.

Önde gelen şirketler, ABD işgücü içerisinde 18 yaş altı çocuğu olan 24 milyon anneye yönelik daha şimdiden bu yararları ve daha fazlasını sunuyor olsa da diğer birçok şirket henüz bu yönde politikaları hayata geçirmiş değil.

Ücretli izin ve esnek çalışma saatlerinin ülkedeki pek çok işveren için ne yazık ki hâlâ yenilikçi kavramlar olarak görüldüğünü söyleyen, çalışan anneler için en iyi 100 işveren listesini yayınlanan Working Mother dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Jennifer Owens, sözlerine şöyle devam ediyor: "Akıllı şirketler, çalışanlarına nasıl hizmet edebilecekleri konusuna kafa yoruyorlar ve onlar için çalışan insanların en değerli kaynakları olduğunun bilincinde olarak hareket ediyorlar.”

30 YIL ÖNCE YALNIZ 5 ŞİRKET UYGULUYORDU

Yıllık liste bundan 30 yıl önce ilk yayınlandığında, en iyi 30 şirketin yalnız beşi tümüyle ücretli doğum izni imkanı sunmakta ve hiçbirinin yeni babalar veya evlat edinen ebeveynler için izin uygulaması bulunmamaktaydı. Yalnız yedi şirket esnek çalışma saatlerini uyguluyordu. Bugün ise en iyi 100 şirket, ortalamada sekiz hafta izinin yanı sıra esnek çalışma saatleri, evden çalışma ve diğer imkanlar sunuyor.

Haberin Devamı

Ancak Aile ve Çalışma Enstitüsünün 2014 yılında gerçekleştirdiği bir çalışmaya göre; ülke genelinde şirketlerin ancak yüzde 5’i tümüyle ücretli, yüzde 58’i ise kısmen ücretli doğum izni kullandırıyor. Ayrıca pek çok şirkette esnek çalışma saatleri ve çocuk bakımı yardımı uygulaması bulunmuyor.

JANSSEN TÜRKİYE'YE YENİ MEDİKAL DİREKTÖR

Dr. Nilüfer Çetin, Aralık 2015 tarihinden itibaren Janssen Türkiye Medikal Direktörü olarak atandı. Nilüfer Çetin, bu atanma öncesinde Janssen Türkiye Pazarlama ve İş Birimleri Departmanı’nda Merkezi Sinir Sistemi Pazarlama ve İş Birimi Müdürü görevini başarıyla sürdürmüştü.

Janssen Türkiye’ye 2008 yılında Anti-İnfektif ve Nöroloji Terapötik Alan Müdürü olarak katılan Çetin, “Janssen Enfeksiyon Takımı” oluşmasına destek sağlamıştı. 2013 yılına kadar, MSS portföyünde Terapötik Alan Müdürü görevini yürüterek bu görevine ek olarak, bilimsel lider olarak “İmmünoloji” alanında tecrübelerini aktarmış ve paydaşlar ile iş birliği kurmaya ve beraberinde yeni vizyon ve stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlamıştı. 2013 yılı itibari ile de Janssen Türkiye Pazarlama stratejilerine MSS ve İmmünoloji portföyü için öncülük eden Çetin, aynı zamanda MSS Değer Takımı Lideri olarak hasta çıktılarının iyileştirilmesi adına iç görülerin stratejilere dönüştürülmesinde liderlik etmişti.

Haberin Devamı