Magazin İşte Deniz Berdan'ın evi

İşte Deniz Berdan'ın evi

Paylaş
İşte Deniz Berdan'ın evi

Deniz Berdan, eşi Haluk Berdan ve 8 yaşındaki oğulları Can ile birlikte yaşadığı Etiler'deki evinde InStyle Home dergisini ağırladı

Moda blogger’ı Deniz Berdan ve işadamı Haluk Berdan, uzun yıllar müstakil evlerde yaşamışlar. Ta ki geçen yıla kadar... “Apartman dairesinin rahatlığına ve bunun hayatımızı kolaylaştırmasına bayıldık. Bundan sonra da apartmandan kopabileceğimizi sanmıyorum” diye söze giriyor Deniz Berdan. Büyük kızları Begüm’ün geçen yıl Londra’ya gitmesi ile artık bu evde oğulları Can ve Airedale Terrier cinsi köpekleri Foxy ile beraber yaşadıklarını anlatıyor. “Semt seçerken, gündelik hayatımızı kolaylaştıracak, işlerimize yakın olanları tercih ettik hep” derken bir yandan da evi gezdiriyor.

ZEVKLERİMİZ DEĞİŞMİYOR

Tek katlı daire 330 m². Üç oda ve bir salondan oluşan evde ek olarak personel odası ve çamaşırhane de bulunuyor. “Eve girdiğimizde bakımlıydı. Dolayısıyla içinde yıkımlı-dökümlü değişiklik yapmaya gerek olmadı” diyen Berdan, herhangi bir mimar ya da dekoratör ile de çalışmadıklarını vurguluyor. Tasarım ürünleri sevdiğini söyleyen ev sahibesi, evi rahat edecekleri fonksiyonel bir şekilde düzenlediklerini anlatıyor: “Hemen her alanda renk ve desen kullanmayı çok sevsem de evimizde nötr renkleri tercih ediyorum. Bej, kahve, kızıl tonlar ve aralarda da birkaç renk dışında ton kullanmadık. Mobilyalarımızın hepsi farklı zamanlarda alındı. Birbiriyle takım eşya yok. Ama değişmeyen zevklere sahip olduğumuz için uyumlu oldular.”

PEK ÇOK EŞYADAN VAZGEÇTİM

Evin genelinde zemin parke döşeli. Bazı alanlarda parça halı tercih etmişler. Deniz Berdan’ın renkli kişiliği giyim tarzına olduğu kadar yaşam alanına da yansıyor. Berdan, her ne kadar dekorasyon konusunda iddialı olmadığını söylese de kişisel zevki evinde dikkat çekiyor. Evde sadece ihtiyaç doğrultusunda, az ve öz eşyaya yer vermiş: “Geçen yıl dört katlı bir evden tek kata geçince pek çok eşyamdan vazgeçtim. Aslında hepsini seve seve eledim. Evlerde hiç kullanılmayan o kadar büyük alanlar olabiliyor ki, elemeler esnasında adeta hafiflediğimi hissettim. Artık evimdeki her eşyanın bir görevi var. Çünkü sadece çok severek kullandığımız eşyalar bu evde yer alıyor.”

İNTERNET OLMAZSA YAŞAYAMAM

Eski bir yayıncı olduğu için dergiler hayatının çok önemli bir parçası. Hatta bir kısmını biriktiriyor. Bu yüzden evde birkaç tane kitaplığı mevcut: “Eski bir gazeteci kızı olarak kitaplar ayrı bir dünya benim için. Babamın kütüphanesinden gelecek kitaplarla birlikte daha büyük bir kitaplık yapma hayalimiz var.” Evinde sadelik ve fonksiyonelliğin önemli bir rol oynadığını söyleyen Berdan, “Evim iyi vakit geçirip rahat ettiğim, dinlendiğim, içinde kendimi mutlu ve huzurlu hissedebildiğim güvenli yegane ortam” diyor ve ekliyor: “Blog yazdığım için evde internet olmazsa yaşayamam. İnternetin olmadığı durumda kendimi evimizin yakınındaki Lucca’ya atarım.”

Haberin Devamı

HER SABAH ÜÇ YUMURTALI OMLET

Deniz Berdan her sabah güne sıkı bir kahvaltıyla başlıyor. “Her sabah büyük bir keyifle hiç istisnasız üç yumurtalı omletimi yer ve blog’larımı kontrol ederim. Sonrasında önceden yaptığım programa göre atölyeler ve toplantılar arası gün bir çırpıda geçer. En sevdiğim saatler ise adeta ofisim olarak gördüğüm mutfakta geçirdiğim zamanlardır. Eskiden çıkardığım Health&Shape dergisi nedeniyle hafif yemekler yapmaya meraklıydım” diyen Berdan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve İngiliz City&Gilts’den şeflik diploması aldığını söylüyor. Uzmanlık alanı hafif, sağlıklı yemekler. Bu konuda danışmanlık, seminerler ve kurslar bile vermiş.

MUTFAĞIM BANA İLHAM VERİYOR

Mutfak, Berdan için aynı zamanda alternatif bir çalışma odası. “Mutfaktaki çalışma masamda çizimlerimi ve çalışmalarımı yaparım. Yayıncılıktan kalma alışkanlık olarak rahat bir ofis ortamı yaratmak çalışabilmemi sağlayan etkenlerden.” Hem moda hem de yemek üzerine blog yazan Berdan için mutfağı her halükarda vazgeçemediği bir mekan. Zira evdeyse de gününün çok büyük bölümü yine burada geçiyor: “Burası bana yeni projelerim, çalışmalarım için ilham veriyor.”

Haberin Devamı