Yaşam İşte dünyanın en büyük safiri

İşte dünyanın en büyük safiri

Paylaş
İşte dünyanın en büyük safiri

Sri Lanka'da dünyanın en büyük safiri bulundu. BBC'nin haberine göre, Sri Lankalı gemologlar (mücevher bilimci) safirin ağırlığının 1404,49 karat ve piyasa değerinin 100 milyon dolar (yaklaşık 300 milyon lira) olduğunu belirtirken, şu ana kadar bu kadar büyük bir safirin belgelenmediğini söyledi

Değerli taşın adının açıklanmasını istemeyen sahibi, "Onu gördüğüm an satın almaya karar verdim" dedi ve safiri açık artırmada 175 milyon dolara (525 milyon lira) satabileceğini söyledi.

TEK BİR TAŞ, ÜLKENİN YILLIK SATIŞINI GEÇEBİLİR

Sri Lanka’da başta safir ihracatı olmak üzere değerli taş madenciliğinden yılda en az 103 milyon dolar (309 milyon lira) gelir elde ediyor. Sahibinin dediği gibi bu taş 175 milyon dolara satılırsa bütün ülkenin taş madenciliğinden 1 yılda kazandığı paranın miktarını geçecek.

Safirin, Sri Lanka’nın Taşlar Şehri olarak bilinen, güneyindeki Ratnapura kentinde çıkarıldığı ve sahibi tarafından "Adem’in Yıldızı" ismiyle anıldığı belirtildi.

Ülkedeki bir inanışa göre, Hz. Adem, Cennet Bahçesi’nden gönderildiğinde Sri Lanka’ya geldi ve Adem’in Zirvesi olarak bilinen dağın eteklerinde yaşamaya başladı.


Haberin Devamı