Siyaset İşte Erdoğan'ı corona virüsten korumak için Beştepe'de alınacak tedbirler
Paylaş
İşte Erdoğan'ı corona virüsten korumak için Beştepe'de alınacak tedbirler

Türkiye'nin 1 Haziran'dan itibaren yeni normal hayata geçmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Beştepe çalışanlarını corona virüsten korumak için bazı önlemler alındı. İşte o önlemler...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bir süredir İstanbul’da sürdürdüğü çalışmalarına yeniden Ankara’da devam ederken Beştepe’de de normalleşme adımları atılacak. Erdoğan’ın yurtdışına ve il ziyaretlerine ise bir süre daha katılmaması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de bugün sosyal mesafeli MGK toplantısına başkanlık yapacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2.5 aydır İstanbul’dan sürdürdüğü çalışmalarına bugün Ankara’da kaldığı yerden devam edecek. Beştepe’de bugün mesafeli ve kontrollü şekilde kritik Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına başkanlık edecek olan Erdoğan’ın vaka sayısı sıfırlanana kadar tüm çalışmalarını İstanbul ve Ankara’da sürdürmesi planlanıyor.

Kalabalık toplantılar yok

Beştepe’de bir süre daha tedbirler kapsamında geniş katılımlı ve kalabalık toplantılar/etkinlikler yapılmaması planlanıyor. Sonbahara kadar Erdoğan’ın sadece zorunlu kabullerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti Genel Merkezi’ndeki kabine, MGK, MYK, MKYK gibi toplantılara sosyal mesafeli, maskeli ve kontrollü şekilde başkanlık etmesi öngörülüyor. Zorunlu açılış, yıldönümü gibi programlar ise sosyal mesafeli ve tedbirli şekilde gerçekleştirilecek. Erdoğan’ın il, ilçe kongreleri gibi toplantılara ise bir süre daha videokonferans yoluyla bağlanarak teşkilata seslenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Maskesiz girilmeyecek

Koronavirüs öncesinde yoğun bir yurtdışı diplomasi trafiği yürüten Erdoğan, dünyada vaka sayısı azalana kadar uluslararası toplantılara da katılmayacak. Erdoğan’ın eylül ayında ABD’de düzenlenecek BM Genel Kurulu toplantısına da koronavirüs tablosuna göre gidip gitmeyeceğine karar verilecek.

Erdoğan’ın mesaiye başlamasıyla Beştepe’deki corona virüs tedbirleri de arttırılacak. Cumhurbaşkanlığı’nda normalleşme süreciyle artması beklenen ziyaretçi trafiğinin kontrol edilmesi amacıyla bir süredir devam eden tüm konuklara ateş ölçümü yapılması uygulamasına devam edilecek, maskesiz girişe izin verilmeyecek.

Ziyaretçi alınmayacak

Zorunlu haller dışında Cumhurbaşkanlığı’na ziyaretçi kabul edilmeyecek. Tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanlığı’ndaki toplantı salonlarında da risk geçene kadar program yapılmaması planlanıyor. Kontrollü şekilde açılan Beştepe Millet Kütüphanesi’nde çocuk ve gençlik kütüphanesi kapalı olacak. Koronavirüs öncesinde 24 saat esasına göre çalışan kütüphane, cumartesi ve pazar günleri de hizmet vermeyecek. Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde de toplu etkinlik ve program yapılmayacak.

Haberin Devamı

Erdinç Çelikkan- Hürriyet