Spor İşte Kartal'ın borcu

İşte Kartal'ın borcu

Paylaş
İşte Kartal'ın borcu

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, kulübün toplam borcu ve yeni bütçesi açıklandı

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, kulübün mali durumuyla ilgili bilgi verdi..

Haberin Devamı

Soğancıoğlu, kulübün net borç tutarının 149 milyon 570 bin 528 lira olduğunu, ayrıca kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e de 62.9 milyon lira borç bulunduğunu açıkladı. Böylece siyah-beyazlı kulübün toplam borcu da, başkana olan borçla birlikte 212 milyon 470 bin 528 liraya ulaştı.

'BEŞİKTAŞ DEMİRÖREN'E BORÇLU KALMAZ'

Bu arada, Beşiktaş Kulübü'nün eski başkan adayı ve eski yöneticisi Hasan Arat, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e seslenerek, "Beşiktaş Kulübü siz yönetime gelirken, sizden para talebinde bulunmadı. Kulübü iyi idare etmenizi istedi" dedi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda söz alan Hasan Arat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in verdiği parayla Beşiktaş ile Türk spor kamuoyunu sürekli meşgul eder hale geldiğini söyledi.

Yanlış transferler ve kulübün ödediği büyük cezalara dikkati çeken Arat, "Beşiktaş'ı tarihinde görülmeyen rakamlarla kendinize borçlu hale getirdiniz. 'Bu parayı ertesi gün isterim' diyorsunuz. Sayın Başkan, Beşiktaş Kulübü size borçlu kalmaz, kalmayı da hiç istemez" dedi. Arat, Demirören'in 2000'den bu yana yönetimde olduğunu, 2004'ten bu yana da başkanlık görevini yürüttüğünü kaydederek, şöyle devam etti: "4 hoca, 60 üzerinde oyuncu ve onlarca yönetici tükettiniz. Son yılda 2 kupayı birden aldınız. '2 kupa aldım, projeleri bitirdim' diyorsunuz. Borç size göre 150, muhalefete göre 250 milyon liraya yükselmiş, Fulya'nın gelirleri kırdırılmış, ileriye dönük yayın gelirleri harcanmıştır. Tecrübe kazandığınızı söylüyorsunuz, ancak hala şok kararlar alıyorsunuz."

'FULYA'DAKİ KULELERİ BAŞINIZA YIKARLAR'

Haberin Devamı

"Del Bosque dersinden geçemeyen yönetim, bu seneki transferlerde adeta Beşiktaş kamuoyu ile dalga geçer şekilde davranmıştır" diyen Arat, "Aksu ve Demirören birlikte görev yaptı. Del Bosque hatası birlikte işlendi. Açık açık 'Biz bu işte hata yaptık' dersiniz. Birbirinizi suçlamayın. Artık bırakalım Del Bosque kararı geçmişte kalsın" dedi.

Haberin Devamı

Hasan Arat, Demirören'in, Fulya'nın yüzde 76'sının kulübün olduğunu dile getirdiğini hatırlatarak, "Ya siz hesap bilmiyorsunuz, ya biz bir şey bilmiyoruz. Fulya gelirlerinin 20 yıllığına kırdırılması konusu yargıya gitmiştir. Sayın Aksu ile birlikte bu usulsüz kararın aldırılmasını sağladınız. Eğer bu usulsüz kararı uygulamaya devam ederseniz, Fulya'daki kuleleri Beşiktaşlılar başınıza yıkar" ifadelerini kullandı.

'BÜYÜYEN TEK ŞEY BORÇLAR'

Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden İbrahim Altınsay, Yıldırım Demirören yönetimini sert bir şekilde eleştirdi. Siyah-beyazlı kulübün Yıllık Olağan Mali ve İdari Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Altınsay, kulübün borçlarına dikkati çekerek, "Kulübü büyüttüklerini söyleyenlerin büyütüğü tek şey borçlardır. 5.5 yılda 5 teknik direktör, 63 futbolcu alınmış. Bir futbol takımı gelmiş, diğeri gitmiş. Bu anlayışın profesyonelleşmeden söz etmeye hakkı var mı?" diye konuştu.

Beşiktaş'ın gelecekteki gelirlerinin günü kurtarmak için kırdırıldığını savunan Altınsay, "İçerde ve dışardaki davalar artmış. Del Bosque olayı tarihe geçmiştir. Beşiktaş'ı yöneten anlayış para saçmaktan başka bir şey yapmıyor" dedi. Demirören'in son dönemde yaptığı transferlere dikkati çeken Altınsay, "35 milyon avro bonservis bedeli ödenmiş. Bu da 73 milyon lira yapıyor. Yüzde 10 iskonto yaptık mı, tam da başkanın borcuna denk geliyor. Önerim şu, başkan futboldan anlıyor ya, kursun bir menajerlik şirketi, futbolcuları ona verelim" ifadelerini kullandı. İbrahim Altınsay, yarın sandıktan yine bu yönetimin çıkması halinde kulüpteki güven krizinin artarak süreceğini iddia etti.

VE İŞTE YENİ BÜTÇE

ToplantıDA 2009 dönemi yönetim kurulunun, idari ve mali bakımdan aklanması oya sunuldu. Yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi. Başkan adayı Murat Aksu, yönetim kurulu listesindeki adaylar ve destekçileri, Demirören yönetimini idari ve mali açıdan ibra etmediler ve aleyhte oy kullandılar. Katılımcıların sayısının 1610 olduğu açıklanırken, yaklaşık yüzde 30 oranında "hayır" seçeneği kullanıldı. Bu oran beşiktaş tarihinin en yüksek rakamı olarak dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ayrıca, Denetleme Kurulu da 2009 yılı için ibra edildi. Bu arada, derneğin 2010 yılı bütçesinin 36 milyon 500 bin lira olduğu açıklanırken, bu bütçe de üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

DHA

Haberin Devamı



DHA