Spor İşte kriz raporu

İşte kriz raporu

Paylaş
İşte kriz raporu

Galatasaray, 14 lig maçının 7'sinde yapılan aleyhte hakem hataları için ayrıntılı bir rapor hazırladı

Galatasaray, 14 lig maçının 7’sinde yapılan aleyhte hakem hataları için ayrıntılı bir rapor hazırladı. MHK’ye sert tepki göstermeye hazırlanan sarı-kırmızılıların ilk yarı sonunda kamuoyu ile paylaşacağı karşılaşmaları Milliyet açıkladı:

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın önceki gün Lig TV’de ısrarla altını çizdiği hakem atamaları ve hataları konusunda sarı-kırmızılı kulübün ayrıntılı bir rapor hazırladığı ortaya çıktı.

Hakem atamalarından duyduğu şikayeti dile getiren ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Oğuz Sarvan’ı eleştiren Başkan Polat’ın talimatıyla 14. hafta sonunda maçlarda yapılan aleyhte hatalarla ilgili bir dosya hazırlandı. Raporun ilk yarı bittikten sonra kamuoyuna açıklanacağı ve kaybedilen puanlar nedeniyle MHK’ye sert tepki gösterileceği kaydedildi. Dosyada verilmeyen penaltılar, çıkarılmayan kartlar, kural hataları, yanlış düdükler ve ofsaytlar adı altında bölümler yer alırken, Milliyet adı geçen maçları, hakemleri ve itiraz edilen pozisyonları ele geçirdi.

Haberin Devamı

O MAÇLAR

1.Hafta: Sivas-GS (2-1)
Hakem: M.Kamil Abitoğlu
45. dakikada Emre Çolak’ın ceza sahası içinde düşürülmesi sonucu verilmeyen penaltı.

2. Hafta: GS-Bursa (0-2)
Hakem: Abdullah Yılmaz
43. dakikada Volkan Şen’in yerdeyken topa eliyle kasten dokunmasına rağmen ikinci sarıdan oyun dışı bırakılmaması.

7. Hafta: Karabük-GS (2-1)
Hakem: Aytekin Durmaz
Maçın 45. saniyesinde Lucas Neill-Emenike mücadelesinde Galatasaray’ın aleyhine verilen penaltı hatalı. Pozisyonda yardımcı hakemin devam kararını görmezden gelen hakem Aytekin Durmaz’ın Karabük’ün ikinci golü öncesi yine yardımcısının önünde olan ve devam dediği pozisyona faul çalması.

8. Hafta: GS-A.Gücü (2-4)
Hakem: Tolga Özkalfa
Ankaragücü’nün 3’teki ilk golü öncesinde top durmadan oyuna sokuldu, hakem Özkalfa kural hatası yaptı.

11. Hafta: Trabzon-GS (2-0)
Hakem: Halis Özkahya
65’te Pino’ya atılan pasa yardımcının devam verip koşmasına karşın, Halis Özkahya’nın düdüğünü çalarak net pozisyonu kesmesi.

12. Hafta: GS-Manisa (0-2)
Hakem: Fırat Aydınus
8. dakikada Kewell’ın şutunun ceza sahasındaki Isaac tarafından elle kesilmesi. Hakem Fırat Aydınus bu pozisyona devam kararı verdi.

13. Hafta: Kayseri-GS (0-0)
Hakem: Barış Şimşek
19’da Elano’nun ayağına basılması ve verilmeyen penaltı. 39’da Elano’ya ceza sahasında kalkan ayağa verilmeyen çift vuruş. 76’da yine Elano’nun frikiğinde, barajdaki Zaleyeta’nın topu dirseğiyle kesmesi ve verilmeyen diğer bir penaltı.

Haberin Devamı

MİLLİYET