Bilim - Teknoloji İşte Microsoft Lumia 535!
Paylaş
İşte Microsoft Lumia 535!

Microsoft markası ile piyasaya sürülen ilk Lumia olan Lumia 535'i uzmanlar yorumluyor...

Nokia markasının cihaz ve servislerinin Microsoft'a devredilmesinin ardından geçen zamanla birlikte bu geçiş aşaması da tamamlandı. Sonunda Microsoft, ilk Lumia cebiyle bizlerle birlikte.

Microsoft Lumia 535, özellikle ön kamerası, müthiş oyun deneyimi ve elbette servis ile uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Peki, Microsoft'un ilk Lumia detaylarında bizlere neler sunuyor? CHIP Online olarak Lumia 535'in en dikkat çeken noktalarını sizler için yorumladık.


Kamera Deneyimi

Microsoft markası ile piyasaya sürülen ilk Lumia olan Lumia 535, özellikle ön kamerasıyla dikkat çekiyor. İlk kez akıllı telefon sahibi olacakların ve onların yanı sıra akıllı telefonuyla birbirinden güzel selfie'ler çekmek isteyenlerin tercih edebilecekleri Lumia 535, tam 5 megapiksel ön kameraya sahip. Selfie akımının baş gösterdiği bu yılda, artık ön kamera kullanıcılar için büyük ihtiyaç. Bu bağlamda Lumia 535, hem selfie'ler hem de görüntülü görüşmeler için ideal bir cep telefonu.

Özellikle Microsoft'un kullanışlı uygulaması Lumia Selfie ile birleştiğinde harika sonuçlar veren Lumia 535'in ön kamerası, sabit odaklı ve geniş açılı. Telefonda özellikle geniş açılı bir lens kullanılmış olması, artık aynı kareye çok daha kişiyi sığdırmanıza olanak tanıyacak. Böylece yalnızca tek başınıza değil, arkadaşlarınızla birlikte birbirinden güzel selfie'ler çekebilirsiniz.

Lumia 535, ön kamerasıyla yalnızca özçekimler için değil elbette. Cep telefonuyla görüntülü görüşmeyi mümkün hale getiren Lumia 535, böylece harika bir Skype deneyimi yaşamanıza imkan tanıyor. Sıradan, normal bir telefon aramasını yüksek kaliteli bir görüntülü aramaya çevirmek istiyorsanız yalnızca Skype görüntülü arama düğmesine dokunmanız yeterli. Lumia 535'te kullanılan geniş açılı lens ile Skype görüntülü aramalarınızda arkanızda daha çok şey görüntülenir. Böylece tıpkı özçekimlerde olduğu gibi, görüntülü aramalara arkadaşlarınız ve aileniz katılabilir.


Multimedya Deneyimi

Microsoft Lumia 535, geniş ekranı ve bu ekranda sunduğu harika oyun deneyimi ile dikkat çekiyor. Üzerinde tam 5.0 inç büyüklüğünde IPS LCD panel ekran bulunduran Lumia 535, parlaklık seviyesi yüksek olan bu ekranında keyifli multimedya deneyimini mümkün kılıyor.

Qualcomm Snapdragon işlemcisi ve Adreno görüntü birimi ile en güncel ve en eğlenceli oyunları elinizin altına getiren Lumia 535 ile yenilikçi grafikleriyle dikkat çeken son dönemin popüler oyunu Asphalt 8: Airborne'u dilediğinizce oynayabilirsiniz. Elbette yine bunun yanında Candy Crush ve Subway Surf gibi diğer eğlenceli oyunlarla da boş zamanlarınızı değerlendirebilirsiniz. Microsoft Mağaza'da daha bunun gibi Lumia 535'te oynayabileceğiniz binlerce oyun sizleri bekliyor.

Lumia 535'in sunduğu eğlenceli oyun deneyimin yanı sıra elbette geniş ekranda video izlemek de büyük keyif veriyor. Tam dokunmatik 5.0 inç büyüklüğündeki ekranda en popüler YouTube videolarını izleyebilir, hatta dilerseniz tam 128 GB'a kadar genişletilebilir hafızası sayesinde depolayabileceğiniz en beğendiğiniz video klipleri istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Özetle Microsoft Lumia 535, iyi bir telefon deneyimi sunmasının yanında, her an yanınızda sizinle birlikte olacak ve mobil oyun ile mobil multimedya eğlencesini cebinize getirecek bir cep telefonu.


Uygulama ve Servisler

Microsoft Lumia 535, elbette uygulama ve servisleriyle de dikkat çeken bir cep telefonu. Servisleriyle kullanıcıların hem genel kullanım hem eğlence anlamında beğenisini kazanacak olan Microsoft Lumia 535, başta müzik, navigasyon ve depolamayla ilgili olmak üzere daha pek çok servis ve uygulamaları beraberinde getiriyor. Bunlar arasında MixRadio, OneDrive, HereMaps ve dahası Microsoft Lumia 535'te kullanıma hazır.

Peki, Microsoft Lumia 535 detaylarında bizlere neler sunuyor; bunun için videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı