Spor İşte muhtemel rakipler

İşte muhtemel rakipler

Paylaş
İşte muhtemel rakipler

Devler Ligi heyecanı yaklaşıyor. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin rakibi cuma günü belli olacak, ilk maç 28-29 Temmuz'da oynanacak. Eğer Sarı-Lacivertliler, gruplara kalırsa, iki yıldız daha transfer edilecek. Peki 3. ön eleme turundaki muhtemel rakiplerde son durum ne? İşte bu sorunun cevabı...

Shakhtar Donetsk: Muhtemel rakipler arasında belki de en güçlüsüydü. Ancak Ukrayna’daki iç savaşın faturası ağır oldu. Yıldızlar bir bir takımdan ayrıldı. Douglas Costa, Bayern Münih’e; Luiz Adriano, Milan’a; Fernando ise Sampdoria’ya gitti. Henüz hiçkimseye imza attırılamadı. Lucescu’nun kalması, Turuncu-Siyahlılar için belki de tek teselli... Kadroda halen Wellington Nem, Bernard, Fred ve Srna gibi yıldızlar var. Eğer bu oyuncuları elde tutabilirse, Luce’li Shakhtar tehlikeli bir rakip olmayı sürdürecek.

Ajax: Üst üste Hollanda şampiyonu olan Ajax’ın bu serisini geçtiğimiz sezon PSV bozdu. Frank de Boer’un çalıştırdığı takım, ligi ikinci sırada tamamladı. Ajax, hemen her sezon önemli oyuncularını Avrupa’nın devlerine kaptırsa da altyapıdan yetiştirdiği gençler sayesinde bir sıkıntı yaşamıyor. Bu sezon şu ana kadar ciddi bir kan kaybı yaşanmadı. Heitinga uzun bir aradan sonra Ajax’a dönerken, Nemanja Gudelj transfer edildi, Polonyalı forvet Milik’in bonservisi alındı.

Monaco: Falcao ve James Rodriguez transferleriyle adını tüm dünyaya duyuran Monaco’nun bu projesi fazla uzun sürmedi. James, geçtiğimiz sezon Real Madrid’e satıldı. Falcao ise iki sezondur kiralanıyor. Buna rağmen geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’i geçip, çeyrek final oynamışlardı. Takımın kilit ismi Kondogbia, İnter’e satıldı. Carrasco ise Atletico Madrid’e imza attı. Milan’dan El Shaarawy ve Benfica’dan Cavaleiro, dikkat çeken transferleri. Güç kaybetseler de hafife alınmamaları gerek.

Club Brugge: Club Brugge’ü geçtiğimiz sezon yakından tanıma fırsatı bulduk. Liverpool’u eleyen Beşiktaş karşısında sergilediği performansla ve temsilcimizi saf dışı bırakarak bize şok yaşattı. Her şeye rağmen kadro kalitesi olarak Fenerbahçe’nin çok altında oldukları bir gerçek. En büyük avantajları, önemli oyuncularından hiçbirini kaybetmemiş olmaları. Transferde genç oyunculara yöneldiler. Maçlar oynanmadan kazanılmıyor ama kağıt üstünde aramızda büyük fark var.

CSKA Moskova: Rusya Ligi’ni 2. sırada tamamlayan CSKA Moskova, geçtiğimiz sezon Zenit’in gölgesinde kaldı. Transfere eskisi kadar fazla para harcamıyorlar. Ocak ayında Roma’ya sattıkları Doumbia’nın yerini hâlâ dolduramadılar. Sezon bittikten sonra henüz transfer yapmaya CSKA Moskova, sözleşmesi biten Oliseh ile yollarını ayırdı. Akinfeev, Berezutski kardeşler, Wernbloom, Dzagoev, Tosic ve Musa gibi kaliteli futbolculara sahip olsalar da 2 sezon önceki güçlerinde olmadıkları da bir gerçek.

Haberin Devamı