Bilim - Teknoloji İşte Nokia'nın Android'i...
Paylaş
İşte Nokia'nın Android'i...

Eğer Nokia'nın Android'li telefonu piyasaya çıksaydı, bizi böyle bir Android karşılayacaktı!

Nokia'nın, bir dönem, daralan pazar payını geri kazanmak için Android sistemli modeller çıkarmak üzere çalışma yaptığı artık bilinen bir gerçek. Microsoft tarafından satın alınmadan önce başlatılan ve Nokia hissedarlarının baskısıyla yapıldığı düşünülen bu çalışmaların, aynı zamanda Microsoft'un da hissedarı olan Nokia CEO'su Stephen Elop tarafından Microsoft'a yetiştirilmesi üzerine, Microsoft'un Nokia'yı satın almaya karar verdiği çok sık konuşulan iddialar arasında...

Haberin Devamı

Windows Phone sistemli telefonların en büyük üreticisi durumundaki Nokia'nın Android ekosistemine girmesi, Microsoft için sonun başlangıcı anlamına geldiğinden, Microsoft'un Nokia hissedarlarını mutlu edecek bir teklifle Nokia'nın karşısına çıktığı düşünülüyor.

İşte bu çalışmaların bir diğer ürünü daha; Nokia'nın, Android için geliştirmek istediği arayüz görünümleri ortaya çıktı. Bu arayüz, klasik Android görünümünden biraz daha farklı; Nokia çizgisine daha yakın görünüyor.

Telefonlar piyasaya sürülmüş olsaydı, çok güvenilir bir marka olan Nokia ile çok sevilen ve ekonomik olan Android işletim sisteminin birleşimiyle, şirketin kısa sürede en büyük Android üreticileri arasına girmesi çok da zor olmayabilirdi. Bu felaketi göze alamayan Microsoft'un sürpriz satın alma operasyonu da bu sayede anlam kazanmış oluyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Geçmişe yolculuk - Nokia'nın kilometre taşları

Kaynak: CHIP Online