Gündem İşte Öcalan'ın mesajı

İşte Öcalan'ın mesajı

Paylaş
İşte Öcalan'ın mesajı

İmralı Adası'nda BDP Heyeti ile yaklaşık 4 saat görüşen Abdullah Öcalan'ın mesajı BDP tarafından yazılı olarak açıklandı

Öcalan mesajında, devlet heyeti ile görüşmelerin sürdüğünü ve kendisi açısından sürecin bu yönüyle devam ettiğini söyledi. Öcalan "Bu aşamaya kadar konumum araçsal olarak değerlendiriliyordu. Konumum araçsal olmaktan çıkıp stratejik bir konuma evrilmesi gerekmektedir. Konumum stratejik olarak ele alınmak zorundadır" dedi.

İmralı Adası’ndan dönen BDP heyeti yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan görüşmenin 4 saat sürdüğü belirtilen açıklamada Öcalan’ın gönderdiği mesaja yer verildi. Devletle yapılan görüşmelerin devam ettiğini ve sürecin kendileri açısından devam ettiğini belirten Öcalan’ın mesajında şu ifadelere yer verildi.

“Devlet heyetiyle yaptığımız toplantı ve görüşmeler sürmektedir. Bizim açımızdan süreç bu yönüyle devam etmektedir. Bu aşamaya kadar benim konumuma araçsal bir değer biçilmesini anlamlandırdım, ancak bundan sonra benim konumumun araçsal olmaktan çıkıp stratejik bir konuma evrilmesi gerekmektedir.

Türkiye ’nin iç sorunlarına da, bölgede Suriye başta olmak üzere yaşanan sorunlara da çözüm noktasında katkı sunabilmem için konumumun stratejik olarak ele alınması zorunludur.

Hükümetin de demokratikleşme konusunda katılımcı bir yöntemle hazırlanacak demokratikleşme paketleriyle pratik adımlar atması, sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için gereklidir diye düşünüyorum.

Bana ulaşan selamlara karşılık herkese ve özellikle de cezaevlerinde bulunan bütün arkadaşlarıma sevgi ve selamlarımı iletiyorum. Kamuoyuna saygılarımı sunuyorum.”

DHA

Haberin Devamı