Türkiye (Son Dakika) İşte palalı saldırganın sözleri

İşte palalı saldırganın sözleri

Paylaş
İşte palalı saldırganın sözleri

Taksim'de dünkü olaylar sırasında elindeki palayla kalabalığa saldıran kişi, ilk polis ifadesinde neler söyledi?

Taksim’de dün Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Gezi Parkı’na girmek isteyen gruplara polis sert müdahale etti.

Polisin müdahalesi sırasında çekilen bir görüntü ise Türkiye ’de gündemi değiştirdi. Talimhane istikametine kaçanlara, elinde pala ve sopa olan iki kişi saldırdı. Talimhane’de esnaf olduğu ileri sürülen S.Ç. , palayı kaçan eylemcilere doğru salladı. Bir kişi boynundan yaralandı. Bir kadının da kalçasına palayla vuran saldırgan, daha sonra kadını sırtından tekmeledi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10233","10233","201307","10233-1.jpg");



Bir süre sonra olay yerine gelen polis, bu kişilere müdahale etti. İki saldırgan gözaltına alınırken bir amir elinden yaralandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, Twitter hesabından bir polis memurunu da elinden yaralayan bu kişilerin yakalanarak haklarında işlem yapıldığını duyurdu. Vali Mutlu mesajında “Bu tür saldırı girişimlerine karşı polisimiz görevini dikkatle ve titizlikle sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’in haberine göre saldırgan S.Ç. polisteki ilk ifadesinde “Olaylar yüzünden çok zarar ettim. Bu akşam da (dün) olay meydana gelince kendimi kaybettim, ne yaptığımı bilmeden sokağa fırladım” dedi.

TWİTTER AYAĞA KALKTI

Saldırganın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından S.Ç’ye sosyal medyada da büyük tepki oluştu. Saldırganın açık ismi twitter’da en çok konuşulanlar arasına girerken S.Ç.’ye ait olduğu iddia edildn T.C. kimlik numarası, kimlik bilgileri ve bir adres paylaşılarak ‘gereğinin yapılması’ için çağrı yapıldı.

Haberin Devamı