Gündem İşte rektörün intihar mektubu

İşte rektörün intihar mektubu

Paylaş
İşte rektörün intihar mektubu

İşte rektörün intihar mektubu

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın perşembe sabahı kendini asmadan hemen önce kaleme aldığı mektuptaki ifadeleri, intihar etmesine üniversitede 3 kişinin tutkuklandığı ihale yolsuzluğu operasyonunun neden olduğunu ortaya koydu. Rektör Prof. Dr. Büyükkasap ailesine bıraktığı intihar mektubunda "Hatam oldu ama suçum yok. Siz böyle bir yükü hak etmediniz" iye yazdı.

Üniversite kampusundaki yalnız başına kaldığı Rektörlük Konutu'nda kablo ile yatak odasında hayatına son veren Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın, kendini asmadan önce eşi ve çocuklarına birer cümlelik mesajların yer aldığı mektup yazdı. Emekli öğretmen olan eşi Gülten Büyükkasap'a 'Sen iyi bir annesin' diyen Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, ondan Atatürk Üniversitesi'ne ait Erzurum'daki lojmanı boşaltarak Ankara'ya taşınmasını istedi. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, eşi Gülten ve kızı Nisa'ya, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan oğlu Çağrı'nın yanına gitmelerini önerererek, 'Oğlumun yanına gidin. Bundan sonraki hayatınızı orada idame ettirin' dedi. Oğlu Çağrı'ya 'Sen iyi bir doktor olacaksın, aileye sahip çık' diye vasiyette bulunan Prof. Dr. Büyükkasap, Erzurum'da Özel Bilkent Lisesi'nde okuyan kızı Nisa'ya da 'Sen iyi bir mimar olacaksın' diye yazdı.

İNTİHAR NEDENİ 'ADLİYEYE' ÇIKMA ENDİŞESİ

Rektör Prof. Dr. Büyükkasap mektubunda, üniversitede kalorifer dairesi inşaatı ihalesindeki yolsuzluk iddiasıyla 11 Mart günü gerçekleştirilen, 10 kişinin gözaltına alındığı ve aralarında Yapı İşleri Dairesi Başkanı'nın da bulunduğu 3 kişinin tutuklandığı operasyonunun intiharına neden olduğu mesajını da şu ifadelerle verdi:

"Hatam oldu ama suçum yok. Hiç haberim olmadığı bir işten adliyeye çıkmak ihtimali ağrıma gidiyor. Siz böyle bir yükü hak etmediniz. Sizleri çok seviyorum."

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Rektör Prof. Dr. Büyükkasap'ın intiharının hemen ardından yaptığı açıklamada, "Rektör operasyonun şüphelisi ve tarafı değil" açıklaması dikkati çekmişti. Başsavcılık bu açıklamada, "İhaleye fesat karıştırma konusunda yürütülen soruşturmanın Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap ile ilgisi bulunmamaktadır. Sayın rektör dosyanın şüphelisi ya da herhangi bir şekilde tarafı da değildir" ifadesine yer vermişti.

MAKAM ŞOFÖRÜNE ÜZÜLMÜŞTÜ

Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın bir ay kadar önce kalp krizi geçirerek ölen makam otomobilinin şoförü Aslan Bakan için çevresindekilere "Çok üzüldüm. Sanki içimden bir parça gitti" dediği bildirildi.

Eşi ve kızı Erzurum'da oğlu da Ankara'da bulunduğu için Eğitim Fakültesi bahçesinde bulunan Rektörlük Konutu'nda yalnız kalan Rektör Prof. Dr. Büyükkasap'ın akşamları sık sık konuttan dışarı çıkarak dolaştığı, sigara kullanmadığı halde son günlerde sigaraya başladığı da ifade edildi.

Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap bugün memleketi Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde toprağa verilirken, oradaki törene Erzincan Üniversitesi'nden 3 otobüsle giden öğretim üyeleri ile Erzincan Valisi Abdulkadir Demir ve Erzincan Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır da katıldı.

İşte intihar mektubu
Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap'ın, intihar etmeden önce eşine, oğluna ve kızına hitaben yazdığı mektup şöyle:

"Sen iyi bir annesin. Erzurum'daki lojmanı boşaltın, Ankara'ya taşının. Oğlumun yanına gidin ve bundan sonraki hayatınızı orada idame ettirin. Çağrı sen iyi bir doktor olacaksın. Aileye sahip çık. Nisa, sen iyi bir mimar olacaksın. Hatam oldu ama suçum yok. Hiç haberim olmadığı bir işten adliyeye çıkmak ihtimali ağrıma gidiyor. Siz böyle bir ağır yükü hak etmediniz. Sizleri çok seviyorum. Erdoğan Büyükkasap."

Haberin Devamı

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Rektör Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap, memleketi Kastamonu'nun Tosya İlçesi'nde toprağa verildi. Prof. Dr. Büyükkasap'ın cenazesine 5 bine yakın kişi katıldı.

Büyükkasap'ın cenazesi, dün Erzincan Üniversitesi'nde düzenlenen törenin ardından yakınları tarafından memleketi Tosya'ya getirildi. Öğle saatlerinde Tosya Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze baba evinin ardından cenaze namazı için Tosya Müftülük Sitesi'ne götürüldü. Burada kılınan namazın ardından cenaze, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Asri Mezarlığa kadar omuzlarda taşındı.

Büyükkasap'ın cenazesi burada yapılan duaların eşliğinde toprağa verildi. Cenaze törenine katılan ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu belirtilen Rektör Büyükkasap'ın oğlu Çağrı Büyükkasap, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Babasının yetişmesinde Tosya halkının büyük katkısı olduğunu belirten Çağrı Büyükkasap, "Babam yetişmesinde büyük pay sahibi olan Tosya halkına ve eğitim camiasına faydalı olmak için çalıştı. Bizler onun tertemiz mazisine sahip olmak ve yolunda yürümeye karar verdik. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap adı ebediyete kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır" dedi.

Prof. Dr. Büyükkasap'ın cenazesine eşi Gülten ve kızı Nisa ile aile yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Prof. Dr. Büyükkasap'ın eşi ve kızı tören boyunca gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, (DHA)