Spor İşte Şenol Güneş'in sözleşmesindeki detay

İşte Şenol Güneş'in sözleşmesindeki detay

Paylaş
İşte Şenol Güneş'in sözleşmesindeki detay

Ligde üst üste iki yıl şampiyon olan Şenol Güneş, gözünü Avrupa’ya dikti. Tecrübeli hoca, ‘UEFA Şampiyonluğu için 1 milyon Euro alır’ maddesiyle de yeni hedefini yazılı hale getirdi.

Beşiktaş ile teknik direktör Şenol Güneş'in imzası küçük ayrıntılara kaldı. Sözleşme 1+1 yıllık mı olacak, yoksa direkt 2 yıllık mı bu konu konuşuluyor. Görüşmeler yetiştirilebilirse, bugün KAP açıklaması bekleniyor.

Yetişmezse pazartesi gününe kalacak. Görüşmelerde Güneş'in menajerliğini Deniz Türker yapıyor. Güneş, iki yıl önceki anlaşmada, "Çebi ile özel dostluğumuz var. Biz hallederiz" diyerek görüşmeye sokmadığı menajeri Türker'le birlikte bu kez masaya oturdu. Sözleşmenin karşılıklı fesih halinde ceza maddesi öngörülüyor. Beşiktaş'ta iki yıl üst üste şampiyon olan Güneş yeni sezonda daha büyük hedeflere kilitlendiğini sözleşmesine koydurduğu, "UEFA şampiyonluğuna 1 milyon Euro" maddesiyle gösterdi.

YENİ SÖZLEŞMEDE NELER OLACAK?


* Sözleşme 2 yıllık olacak. (1 yılı opsiyonlu olabilir.)
* Yıllık 2,5 milyon Euro alacak. (Geçen sene 1,5 milyon Euro alıyordu.)
* Şampiyonluk primi 750 bin Euro olacak. (Geçen sene 500 bin Euro'ydu.)
* Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkarsa 250 bin Euro ödenecek. Çeyrek final 500 bin, yarı final 750 bin Euro… Şampiyon olursa 1 milyon Euro…
* UEFA Kupası'nda devam eder, çeyrek finale kalırsa, 250 bin Euro alacak. UEFA'da yarı finale çıkarsa 500 bin Euro, finale kalır kupayı kazanırsa 1 milyon Euro kazanacak…

'BİRLİKTE OLMAYA NİYETLİ OLUNCA ANLAŞILIYOR!'


Güneş görüşmesinde yetkili olan ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, süreci SABAH'a değerlendirdi:

"Şenol hocamızla birlikte çalışma düşüncesinde hiçbir sorun yok. Onun için anlaşmada sorun olmaz. Şu anda sadece ayrıntıları konuşuyoruz. Onu da netleştirince KAP'a gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Güneş üzerinden bir yıpratma kampanyası yürütüldü ama her zaman söylediğimiz bir şey vardı. Biz hocamızla hocamız da bizimle çalışmak istiyor. Opsiyonu kullanmamızın nedeni o günkü tartışmaları bitirmekti. Bizim kafamızda takımımızı iki yıl şampiyon yapan hocamızın şartlarını revize etmek, düzeltmek vardı. Bunun için de konuşmak gerekiyordu. Şimdi konuştuk ve olayı çözdük." (Sabah)

Haberin Devamı