Siyaset İşte Sinan Oğan'ın eşi ve çocukları
Paylaş
İşte Sinan Oğan'ın eşi ve çocukları

MHP'nin muhalif üç isminden biri olan Sinan Oğan, evinde eşi Gökçen Oğan ve çocukları Göktürk ve Zeynep'le ilk kez objektiflere poz verdi...

Devlet Bahçeli’ye bayrak açan isimlerden olan Oğan, “Türkiye’nin kurtuluşu MHP’nin yenilenmesi ile mümkün. Ancak MHP hiçbir dönemde demokrasiden bu kadar uzaklaşmadı. Yeni bir kadro, umut veren bir lider, MHP’yi şaha kaldırır” dedi.

Haberin Devamı

Sözcü'den Nil Soysal'a konuşan Sinan Oğan, ilk kez eşi, ve iki çocuğuyla objektiflere poz verdi.

İşte Oğan'ın dikkat çeken o açıklamaları:

KONGRE TARİHİ OLARAK 3 MAYIS DEDİK ÇÜNKÜ...

- Siz 3 Ma­yıs di­ye ta­rih öner­di­niz. Top­la­na­bi­le­cek mi kongre?

3 Ma­yıs Türk­çü­lük gü­nü. O ne­den­le 3 Ma­yıs de­dim ama haf­ta içi­ne denk ge­li­yor. 3 Ma­yı­s’­ı ta­kip eden haf­ta so­nu ola­bi­lir. Kon­gre­nin ya­pı­la­bil­me­si için 240 im­za ye­ter­li, biz 548 im­za ver­dik. Tü­zü­ğü­mü­ze gö­re ip­tal et­ti­re­mez­ler. İm­za­lar top­lan­mış, Ge­nel Mer­ke­z’­e tes­lim edil­miş ama siz teş­ki­lat­la­rı­nı­zı, ra­kip­le­ri­ni­zi ka­pa­ta­rak or­ta­dan kal­dır­ma­ya ça­lı­şı­yor­su­nuz. İm­za­lar tes­lim edil­dik­ten son­ra ya­pı­lan bü­tün iş­lem­ler hu­kuk­suz­dur. Ra­kip­le­ri saf dı­şı bı­rak­mak için ya­pıl­mış iş­lem­ler­dir.

Haberin Devamı

"MHP'DEN 2 MİLYON EMANET OY AKP'YE GİTTİ"

- Er­ken se­çim olur mu siz­ce?

Er­ken se­çim ih­ti­ma­li var ama MHP’­de bir de­ği­şim olur­sa er­ken se­çim ol­maz. Bu­na ce­sa­ret ede­mez­ler! Çün­kü ik­ti­dar par­ti­si­nin ama­cı; MHP’­yi ba­raj al­tın­da bı­ra­kıp, 400’ün üze­rin­de mil­let­ve­ki­li çı­kar­mak ola­cak­tır. O za­man da iki par­ti­li bir sis­tem olur ve MHP’­yi de, ül­kü­cü­le­ri de AK­P’­nin ül­kü­cü ka­na­dı yap­ma­ya kal­kı­şır­lar. Biz bu­na mü­sa­ade et­me­yiz. O açı­dan bu kon­gre çok önem­li. Ma­yı­s­ta ola­ğa­nüs­tü kon­gre olur­sa, en er­ken son­ba­har­da­ki er­ken se­çim­de MHP şa­ha kal­kar. AK­P’­ye halk son bir kez ödünç oy ver­di. Bu oy­la­rın 2 mil­yo­nu MHP’­den git­ti. Ye­ni bir kad­ro, gü­len yüz, akıl­lı bir si­ya­set, ener­ji­si yük­sek umut ve­ren bir li­der, MHP’­yi şa­ha kal­dı­rır. Türk seç­me­ni­nin yüz­de 70’i mil­li­yet­çi mu­ha­fa­za­kar­dır. Ge­ri­ye yüz­de 30 ka­lı­yor. Onun yüz­de 6-7’si bö­lü­cü emel­le­ri olan bir par­ti­nin kon­tro­lün­de. Onu da çı­ka­rır­sak ge­ri­ye yüz­de 24-26 ban­dın­da gi­dip ge­len bir baş­ka si­ya­si par­ti ka­lı­yor. Bu­nun yüz­de 40’la­ra çık­ma­sı çok ih­ti­mal da­hi­lin­de de­ğil. Biz güç­len­di­ği­miz za­man AKP oto­ma­tik ola­rak za­yıf­la­ya­cak­. Za­ten o ne­den­le baş­ta Sa­yın Cum­hur­baş­ka­nı ol­mak üze­re ra­kip par­ti­le­rin hiç­bi­ri MHP’­de­ki ye­ni­len­me­yi is­te­mi­yor. An­cak Tür­ki­ye­’nin kur­tu­lu­şu MHP’­nin ye­ni­len­me­si ve ik­ti­dar he­de­fi­ne odak­lan­ma­sıy­la müm­kün­dür.

Haberin Devamı