Yüksek besin değerine sahip olan kayısı; A, B, C, E vitaminleri içeriğinin yanı sıra aynı zamanda demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif deposu. Yaş ve kuru olarak tüketilebilen kayısı sindirimi kolaylaştırıyor, tokluk hissi sağlıyor, kilo kontrolüne yardımcı oluyor ve kabızlığa iyi geliyor. Antioksidan özelliği ile de beden sağlıklı tutarak hastalıklardan koruyor. Diyetisyen Nur Tatlıoğlu, yaz aylarında taze olarak kışın da kurutulmuş şekilde tüketilebilen kayısının yararları hakkında bilgi verdi.
İster yaş ister kuru tüketin. Her şekilde çok şifalı!

Yazın en sevilen meyvelerinden olan, kışın da kurusunu tüketebildiğimiz kayısı nihayet tezgahlardaki yerini almaya başladı. Peki kayısının faydalarını biliyor musunuz?
13 Mayıs 2019, Pazartesi 09:14 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU

