Siyaset 'İstifa ederek kimseyi sevindirmem'
Paylaş
'İstifa ederek kimseyi sevindirmem'

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un istifa edeceği söylentisi yayılmıştı. Başbuğ dün bu iddialara yanıt verdi

RESEPSİYONDA KONUŞTU

Terörizm Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada terörle mücadelede yeni yaklaşımlara işaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ dün akşam sempozyuma katılanları Ankara Merkez Komutanlığı’nda düzenlenen resepsiyonda ağırladı.

Gazeteciler tarafından adeta çembere alınan Başbuğ, soruları yanıtladı. Balyoz adlı darbe planı iddiası sonrası başlatılan operasyonlarda emekli ve muvazzaf paşalar tutuklanmıştı.

Bunun üzerine 15 orgeneral ve oramiral Genelkurmay Karargahı’nda toplanmıştı. Toplantı sonrası Başbuğ’un istifa edeceği öne sürülmüştü. Genelkurmay Başkanı dün akşam konuyla ilgili soruya, “İstifa ederek kimseyi sevindirmeye niyetimiz yok” dedi.

‘TEĞMEN GİBİYİM’

Orgeneral Başbuğ, görev süresinin ağustos ayında dolacağı hatırlatmasına da, “Şu anda kendimi Harbiye’den yeni mezun olmuş teğmen gibi hissediyorum.

Teğmen öz Türkçe'de hücum emrini veren kişidir. Kendimi bir teğmen kadar işini yapmaya azimli hissediyorum. Bu durum görevimin son saniyesine kadar devam edecek.

Görev sürem bin yıl olsa bile bu değişmeyecek. Son dakikaya çalışacağım” karşılığını verdi.

‘EN DİSİPLİNLİ DÖNEM’

Emekli ve muvazzaf subayların gözaltına alınıp tutuklandığı soruşturmalar hatırlatılan Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en zor dönemlerinden birini geçirdğini söyledi.

Başbuğ, “Ama aynı zamanda en disiplinli dönem” diye ekledi. Her kurumda olduğu gibi TSK içinde de hata yapanların olacağını söyleyen Başbuğ, “Bireysel hatalar kuruma mal edilmez” ifadesini kullandı.

Orgeneral Başbuğ, “TSK’yı yıpratmak doğru değil. Emekli personel ile muvazzafları birbirinden ayıramayız” karşılığını verdi.

‘DİYARBAKIR’A DESTEK’

Diyarbakırspor’un önce Bursaspor ardından da İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la yaptığı maçlar tribünde çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalmıştı.

Olayları PKK’lı teröristlerin organize ettiği öne sürülmüştü. Başsuğ, bu konudak soruyu da “Diyarbakırspor ligde kalsın isteriz” diye yanıtladı.

‘ZATEN BİLİYORUZ’

Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki Kozmik Oda’da sivil hakim günler süren arama yapmıştı. Orgeneral Başbuğ, “Savcılığın elindeki belgeleri istediniz mi?” sorusunu ise “Orada ne olduğunu biliyoruz, istemeye gerek yok” şeklinde yanıtladı.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Polise elektronik posta ile yapılan ihbar sonucu Ankara’da bomba yüklü sivil plakalı kamyon durdurulmuştu. İhbarda “Bombalarla Güneydoğu’daki Nevruz kutlamaları kana bulanacak” iddiası yer almıştı.

Asker, “Kamyon bize ait mühimmatı taşıyor” demişti. Başbuğ, Ankara’daki olayla ilgili olarak da “Kabul etmek mümkün değil. Nevruz’da Güneydoğu’da kanlı olaylar iddiası kabul edilemez” diye konuştu.

GENÇ SUBAYLARA ÖĞÜT

Bir gazetecinin “Genç subaylar olanlardan rahatsız mı?” sorusuna Orgeneral Başbuğ, “Genç subaylar, kendi işini yapacaklar, bende kendimi işimi yapacağım” karşılığını verdi.

Bir başka gazetecinin “Aşağıdan tepki var mı?” sorusu üzerine de Başbuğ, “Hayır. Hepsiyle de konuştum. Siz kendi işini yapın. Ben kendi işimi yapayım dedim” diye konuştu.

‘DEVLET ADAMIYIZ’

Orgeneral Başbuğ, “Devlet kurumları arasında anlaşmazlıkların olup olmadığını sorulması üzerine de, “Devlet adamları ilişkilerini kopartmazlar.

Bizde devlet adamıyız. Problem olsa bile. Bunlar zaman zaman tamir edilebilir” şeklinde konuştu.

3

Haberin Devamı