Spor "İstifamın nedeni insani"

"İstifamın nedeni insani"

Paylaş
"İstifamın nedeni insani"

Arın: "İstifa etmemin nedeni kesinlikle skorlarla alakalı değil. Adanaspor'da teknik direktör olmam nedeniyle bazı insanların birbiriyle geçinememesi, birbirlerine küfür etmeleri beni rahatsız etti. İstifam tamamen insani değerlerle alakalı"

PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor’da, istifa eden teknik direktörü Eyüp Arın, görevi bırakmasının kesinlikle skorlarla alakalı olmadığını vurgulayarak, "Adanaspor’da teknik direktör olmamdan dolayı bazı insanların birbiriyle geçinememesi, birbirlerine küfür etmeleri beni rahatsız etti. İstifam tamamen insani değerlerle alakalı" dedi.

Teknik direktör Arın, yaptığı açıklamada, görevi bırakma kararını 2 hafta önce aldığını, bunu da duyurduğunu ancak yönetimin kabul etmediğini hatırlattı. Başkan Bayram Akgül ile görüştükten sonra Samsunspor maçının ardından istifa etmeye karar verdiğini anlatan Arın, "Oyuncularımız Samsunspor maçında benim bu kararımdan etkilenmesin diye açıklamayı maçtan sonraki gün yaptım" diye konuştu.

Arın, görevi bırakmasına rağmen Adanaspor camiasında yer almaya devam edeceğini dile getirerek, şöyle devam etti: "İstifa etmemin nedeni kesinlikle skorlarla alakalı değil. Benim Adanaspor’da teknik direktör olmamdan dolayı bazı insanların birbiriyle geçinememesi, birbirlerine küfür etmeleri beni rahatsız etti. İstifam tamamen insani değerlerle alakalı. Samsunspor maçında skor ne olursa olsun görevimi bırakacaktım. Başkanımız Bayram Akgül, Adanaspor ailesi içerisinde bulunmamı istedi. Bundan sonra kulüpte alt yapı sorumlusu olarak görevimi yürüteceğim."

Takımdaki performansını da değerlendiren Arın, "Elimizdeki genç kadroyla, transferlere korkunç paraların verildiği bu ligde başarılı sayılırız ama ligde ilk iki içerisine girip giremediğimize bakarsanız başarısız sayılabiliriz" diye konuştu.

"Nöbetçi hoca"
Adanaspor için "nöbetçi hoca" olarak da anılan Arın, geçen sezon 13. haftadaki Kayserispor maçında teknik direktör Levent Eriş’in rahatsızlanması nedeniyle teknik sorumlu olarak 4 hafta görev yaptı.
Daha sonra takımı 17. haftadan 25. haftaya kadar teknik direktör Güvenç Kurtar yönetti ancak Kurtar dönemi de 25. haftadaki Altınordu deplasmanında alınan 3-1’lik mağlubiyete kadar sürdü. Geçen sezonun 26. haftasında göreve tekrar gelen Eyüp Arın, sezon sonuna kadar takımı çalıştırdı.

Adanaspor, 2015-2016 sezonunun başında da takımı Eyüp Arın’a emanet etti. Arın yönetimindeki turuncu-beyazlılar, ligin ilk 11 haftasında 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 14 puan topladı ve 11. sırada yer aldı.

Adana Demirspor ile karşılaştıkları ve 2-0 kaybettikleri 9. hafta mücadelesinden 3 gün sonra basın toplantısı düzenleyerek görevini bırakacağını göz yaşları içerisinde açıklayan Arın, 11. haftadaki Samsunspor deplasmanında alınan 2-1’lik mağlubiyetin ardından istifa etti.

AA

Haberin Devamı