Gündem İstiklal'de müdahale

İstiklal'de müdahale

Paylaş
İstiklal'de müdahale

İstiklal Caddesi'nde eylemci gruba önce polis müdahale etti. Sonra da bir grup esnafla eylemciler arasında arbede yaşandı. Bazı eylemcilerinse kepengi yarıya kadar açık olan dükkandan içeri yanıcı maddeler attığı görüldü

Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine saat 17.30'da Galatasaray Meydanı'ndan yüzlerce kişi toplandı. Kalabalık, pazartesi Taksim'de çıkan olaylar sonrası gözaltılar, TMMOB yasasındaki düzenleme ve Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesini protesto etti.

Kalabalık, Taksim Meydanı'na yürümeyi planlıyordu ancak İstiklal Caddesi'nde önlem alan polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Gruplar adına burada basın açıklaması yapıldı. Polisin yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamasının saat 19.00 sıralarında kalabalığın büyük bölümü dağıldı. Bir bölümü ise polisin uyarısı ile Galatasaray Meydanı'ndan ayrıldı.

FRANSIZ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Galatasaray Meydanı'ndan ayrılan kalabalıktan bir bölümü ara sokakları kullanarak İstiklal Caddesi'ne çıktı. Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polise katıldı. Polisin grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı. Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü. Kaçışan grup üyeleri ara sokaklara girdi.

POLİS MÜDAHALESİ

Gruba polis bu kez TOMA ile tazyikli su ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi boyunca gruplara tazyikli su sıkıldı. İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşlar müdahale sırasında zor anlar yaşadı.


İstiklalde müdahale




ESNAFLA EYLEMCİLER ARASINDA ARBEDE

İstiklal Caddesi'nde olaylar sürerken Ayhan Işık Sokağı'nda polisten kaçan eylemcilerle sokak esnafı arasında arbede yaşandı.

Esnafla eylemciler arasında sözlü tartışma yaşandığı sırada sokağa giren polis gruba doğru boyalı mermi attı.

Grup dağılınca polis geri çekildi.

Bu sırada bir grup esnafın eylemcileri darp ettiği görüldü.

Esnaf görüntü alan basın mensuplarına da tepki gösterdi. Bir süre sonra sokağa gelen eylemciler esnafın sokakta duran masa ve sandalyerine saldırdı.

Masa ve sandalyeleri bazı dükkanlara doğru fırlattı. Bazı eylemcilerin ise kepengi yarıya kadar açık olan dükkandan içeri yanıcı maddeler attığı görüldü.

DHA

Haberin Devamı