Gündem İstinat duvarı çöktü

İstinat duvarı çöktü

Paylaş
İstinat duvarı çöktü

Şişli'de, bir gecekondunun yıkımı sırasında istinat duvarı, çalışan işçinin üzerine yıkıldı. İşçi yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, gecekondu sahibi, "Ben, burayı yıkanlara beddua etmiştim, göçük altında kalanlara değil" diyerek gözyaşı döktü

Halide Edip Adıvar Mahallesi, Melihşah Sokak’ta bulunan gecekondu için, İstanbul Sultan Beyazıt Vakfı’na ait bir arsa üzerine inşa edildiği gerekçesiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce yıkım kararı çıkarılmıştı. Ailesiyle birlikte yaşadığı gecekondu için yıkım kararı çıktığını duyan kalp hastası baba Erol Şengöz, hastanedeki tedavisini yarıda keserek evine gelmişti.

[[Video_24305]

Yapılan konuşmalar sonrası, Vakıflar Genel Müdürlüğü gecekondudan çıkması için aileye Pazartesi gününe kadar süre vermişti.
Yıkım kararı doğrultusunda bugün akşam saatlerinde ekipler adrese gelerek gecekondunun yıkımına başladı. Ancak yıkım çalışmaları sırasında, çalışan işçilerden biri, istinat duvarının yıkılması sonucu göçük altında kaldı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu duvarın altından çıkarılan işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Evlerinin yıkılmasına tepki gösteren Hafize Şengöz ise "Burası beddualı. Ben burayı yıkmayın demiştim. Burayı yıkanlara beddua etmiştim. Göçük altında kalanlara değil" diyerek gözyaşı döktü.

Özgür EREN / İstanbul, (DHA)

Haberin Devamı