Kayseri İşveren ile iş arayanı buluşturacak Kariyer Merkezi açıldı

İşveren ile iş arayanı buluşturacak Kariyer Merkezi açıldı

Paylaş
İşveren ile iş arayanı buluşturacak Kariyer Merkezi açıldı

İşveren ile iş arayanı buluşturacak Kariyer Merkezi açıldı

KAYSERİ,(DHA)- BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, işveren ile iş arayanı buluşturacak Kayseri Kariyer Merkezi’nin açılışına katıldı. Başkan Büyükkılıç, proje ile uygun işe uygun çalışanı belirleyip, bunları birbirinden haberdar ederek, aralarında köprü görevi üstleneceklerini söyledi.
Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) İhtisas Merkezi’nde gerçekleşen Kayseri Kariyer Merkezi tanıtım ve açılış programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve davetliler katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Gelişen, güzelleşen şehrimizde bugün bu şehrin sakinlerine, insanımıza, insana yönelik bir önemli projemizi daha hayata geçirmek için bir aradayız. İnsana yapılan yatırım en önemli ve ulvi yatırımdır. Ecdadımızın, atalarımızın da buyurduğu gibi ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesi bizim olmazsa olmazımızdır. İnşallah Kayseri Kariyer Merkezimiz bu anlayış içerisinde çalışmalarını sürdürecek” dedi.
Projenin, gençlere ilim ve sanat öğreterek, meslek öğreterek bir boşluğu hem giderme hem de edinilmiş olan bilgiyle garanti iş anlayışı içerisinde yardımcı olma projesi olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, “Biz burada balık vermeyi değil, balık tutmayı öğreten politika izliyoruz ve izleyeceğiz. Bir insanımıza bile ulaşıp onun hayatına destek olabilirsek, onun hayatına bir kazanım sağlayabilirsek ne mutlu bizlere. Bizler her yönüyle cazibe merkezi olmaya devam eden şehrimizi, tarihimizden aldığımız sorumluluk gereği hem şehri inşa edeceğiz, hem insanımızı da ihya edeceğiz. İmar ederken, gönülleri de mamur edeceğiz, çünkü gönüllerde yer etmediğimiz zaman yaptığımız çalışmaların hiçbir anlamının olmadığının farkındayız” diye konuştu.
Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, “Sayın başkanımızın himayelerinde, Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde iş dünyamız ile entegre olarak biz de Kayseri Üniversitesi olarak, Kariyer Merkezi’nin çalışmaları neticesinde böyle bir faaliyetin içerisinde bulunuyoruz. Böyle bir iş birliğinin içerisinde bulunmaktan büyük memnuniyet duymaktayım. Başkanımıza bunun içerisinde bulunmaya fırsat verdiği için şükranlarımı sunuyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı