Merkez İşverenlere, teşvik ve programlar anlatılıyor

İşverenlere, teşvik ve programlar anlatılıyor

Paylaş
İşverenlere, teşvik ve programlar anlatılıyor

İşverenlere, teşvik ve programlar anlatılıyor

OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, 2019 İstihdam Seferberliği kapsamında işyeri ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

Müdür Altunkaynak, kentte gıda sektöründe faaliyet gösteren Yeni Buluş Yemekçilik, otomotiv sektöründe Yusuf Baysal otomotiv ve imalat sektöründe Osmak Rulo işyerlerini ziyaret etti. Müdür Altunkaynak ile İş ve Meslek Danışmanı Murat Işık tarafından İstihdam Seferberliği kapsamında 2019 yılı teşvikleri ile İŞKUR’un aktif işgücü hizmetlerince yürütülen İşbaşı Eğitim Programı anlatıldı.
Altunkaynak, "İşsizliğin azaltılması, nitelikli işgücünün ve istihdamın arttırılmasına yönelik 2019 istihdam seferberliği kapsamında birçok teşvik programa alınmış ve uygulanmaktadır. İlave İstihdam Teşviki, Asgari Ücret Desteği, Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Teşviki, Yeni İstihdama Ücret Desteği gibi birçok teşvik işverenlerimize destek sağlamaktadır. Buna göre; ilave istihdam teşviki ile bir önceki yıl çalışan sayısı ortalamasına ilave istihdam edilenlerin prim ve vergilerini 12 aydan 18 aya kadar karşılıyoruz. İmalat ve bilişim sektöründe 2 bin 712,14 TL’ye kadar, diğer sektörlerde ise 1113,14 TL'ye kadar destek sağlıyoruz. Ayrıca 5 puanlık indirim teşviki ile SGK primleri düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık indirim yapılmaktadır. Bunun yanı sıra kurumumuzca nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik “iş arayan vatandaşlarımıza iş tecrübesi kazandıran, işverenlerin ihtiyacı olan işgücünü kendilerinin yetiştirmesine ve işe alacakları kişileri işbaşında tanımasını sağlayan” en az iki çalışanı bulunan işyerlerine İşbaşı Eğitim Programı uygulamamız devam etmektedir." dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı