Ekonomi İşyerini büyütene faizsiz kredi

İşyerini büyütene faizsiz kredi

Paylaş
İşyerini büyütene faizsiz kredi

İş kurana da işini büyütmek isteyene de belli şartlarda destek var

100 BİN LİRAYA KADAR


KOSGEB ve İşkur işbirliği ile düzenlenen Girişimcilik Proje Destek Programı kapsamında, iş kurmak isteyen girişimcilere 50 bin lira hibe veriliyor. Girişimciler, işlerini kurduktan 1 yıl sonra iş yeri büyütme kredisine başvuru yaparak faizsiz 100 bin lira kredi de kullanabiliyor.


ÖDEME 2 YIL SONRA


İkinci bir şube açmak veya iş yerinizi daha büyük bir alanda açma isteğiniz olabilir. Bu anlamda aracı olan KOSGEB’den alınan 100 bin liralık kredi 2 yıl sonra geri ödemeli ve 8 eşit taksitle 3 ayda bir geri ödeniyor. Yeni şube açacak olanlar, reklam yapmak isteyeneler, web sitesi oluşturmak isteyenler devletin bu imkanından yararlanabilir.


KADINLAR AVANTAJLI


Örneğin; bir kadın girişimci kurduğu işletme için KDV hariç fiyatı ile 130 bin liralık bir makina alırsa 100 bin liralık kredi desteğinin tamamından faydalanabiliyor. Diğer yandan aynı şekilde başka bir kadın girişimci KDV hariç 100 bin liralık bir makine alımı yaparsa bunun 80 bin lirasını kredi desteği olarak alabilir.


TEÇHİZAT YENİ OLMALI


Faizsiz kredi için ‘bankadan teminat mektubu’ veya ‘Kredi Garanti Fonu’ kefeleti istenebiliyor. Taksitlerden herhangi birinin vadesinde ödenmemesi hak kaybediliyor. Destek kapsamında satın alınan veya alınacak makine-teçhizatın yeni veya ilk kullanıcı için düzenlenen satış faturası tarihi itibarıyla en fazla ‘üç yaşında’ olabilir.


KAYDOLMAK GEREKİYOR


KOBİ’lerin KOSGEB kredisi almaları için mutlaka ‘kosgeb.gov.tr’ internet adresindeki ‘E-Kobi’ linkinden ulaşacakları başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Daha sonra sorun yaşamamak içn giriş formundaki alanları özenle ve doğru bilgilerle doldurun. Şifrenizi bir yere kaydedin. Formu doldurma süresi 15 dakikayı aşarsa sisteme otomatik olarak kapanıyor.

Haberin Devamı