Spor İtalya bu maça kilitlendi

İtalya bu maça kilitlendi

Paylaş
İtalya bu maça kilitlendi

İtalya Serie A'da 34'ncü haftasında Roma'nın bir puan gerisinde ikinci sırada yer alan İnter, ezeli rakibi Juventus'u ağırlayacak

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek için dördüncü sıraya gelmeye çalışan Juventus'un İnter'e tüm hırsıyla saldırması bekleniyor.

İnter İtalya'da yeniden patlak veren şike skandalına ilgili açıklamaların gölgesinde kalmamak ve liderlik yarışında risk almamak adına canını dişine takacak. Ülkede "İtalya derbisi" olarak anılan maç öncesi her iki takımda da gerginlik had safhada.

ZANETTİ'NİN 500'ÜNCÜ, MOURİNHO'NUN 100'ÜNCÜ MAÇI

Maç, İnter'de 15 yılını tamamlayan kaptan Zanetti'nin de 500'üncü maçı olacak. Teknik direktör Mourinho'nun da İnter'le 100'üncü maçı olacak. En son İnter kendi sahasında en son 22 Mart 2008'de Juventus'la yaptığı maçı 2-1 kaybetmişti. İnter bu tarihten sonra evinde yenilgi almadı.

Tarihin tekerrür etme kaygısu maç tansiyonunu artırıyor. İnter Başkanı Massimo Moratti ve Teknik Direktör Jose Mourinho tam anlamıyla sessizliğe büründü. İnter'de sakatlığı devam eden Stankovic ilk 11'de yer almayacak.

ZACCHERONİ İDDİALI

Juventus Teknik Direktörü Alberto Zaccheroni ise, "İnter daha güçlü ama karşısında en iyi Juventus'u bulacak. Juventus'ta görevi devraldığımdan beri İnter ve Juventus aynı seviyede oynuyor.

İnter şampiyonluk için, biz ise 4'üncü sıraya gelip, iampiyonlar liginde yeralabilmek için mücedele edeceğiz" diye konuştu.

Juventus'da forvet oyuncuları Trezeguet, Giovinco sakatlıkları nedeniyle maçta forma giymeyecek. Bunun yanında sakatlığını atlatan Diego forma giyebilecek.

Takımda geçen haftalarda yaşanan kaleci krizi ise tecrübeli kaleci Buffon'un sakatlığını atlatmasıyla sona erdi.

YUMURTALI SALDIRI

Karşılaşma nedeniyle Milano enniyet ve jandarma ekipleri tam anlamıyla alarmda.

Juventus, kente geldikleri sırada kendi taraftarlarının yumurtalı saldırısına uğraması üzerine, otel etrafında sıkı bir güvenlik kordonu oluşturan birlikler, maç öncesi ve sonrasında kritik noktalarda konuşlarak olası olayları önlemek için yoğun çaba harcayacak.

Maç, 16 Nisan akşamı San Siro Stadı'nda Türkiye saatiyle 21.45'de başlayacak.

Eda BERKBAYRAK/MİLANO (DHA)

2

Haberin Devamı