Dünya İtalya'da depremlerin tetiklediği çığ, otele düştü: En az 30 ölü

İtalya'da depremlerin tetiklediği çığ, otele düştü: En az 30 ölü

Paylaş
İtalya'da depremlerin tetiklediği çığ, otele düştü:  En az 30 ölü

İtalya'da üst üste yaşanan depremlerin tetiklediği sanılan kar kütlesinin neden olduğu çığ, bir otelin üzerine düştü. İlk gelen haberlerde en az 30 kişinin kar altında kalarak hayatını kaybettiği belirtiliyor

Otel, çığ felaketinden sonra havadan böyle görüntülendi

İtalya’nın orta kesimlerinde son günlerde art arda meydana gelen depremlerin tetiklediği çığ felaketi sonucu Pescara bölgesindeki bir otel çığ altında kaldı.

İngiliz turistlerin tercih ettiği kayak merkezinde Rigopiano pa Gran Sasso adlı otelin 20 müşterisi ve 10 çalışanının tümüyle çığ altında kaldığı belirtildi.



Pescara Bölge Valisi Antonio Di Marco kurtarma ekiplerinin çığ bölgesine gönderildiğini, meydana gelen çığ sonucu kayıpların olmasından korkulduğunu açıklamıştı.

Bunun ardından kötü geldi ve çığ felaketinde en az 30 kişinin öldüğünün tahmin edildiği belirtildi.


Kurtarma ekibi olay yerine böyle ulaştı


OTELDEN KİMSE EKİPLERİN ÇAĞRISINA YANIT VERMEDİ


İtalyan basını, çığ düşen bölgeye ulaşan arama kurtarma ekiplerine dayandırdığı haberinde, bölgede "çok sayıda kişinin öldüğünü" ve otelden kimsenin ekiplerin çağrısına yanıt vermediğini yazdı.


Otelin çığ felaketinden önceki arşif fotoğrafı

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivil Savunma Genel Müdürü Fabrizio Curcio, ölü ya da yaralı sayısına ilişkin net sayı vermezken, "Otelde konaklayan 20 ve çalışan 10 olmak üzere 30 kişi olduğunu biliyoruz. Ekiplerimiz, güç koşullara rağmen çalışmalarını yürütüyor. Medyadan, hem ekiplerimize hem de oteldekilerin ailelerine saygılı olmasını bekliyoruz" dedi.


Kurtarma operasyonundan...

'YARDIM EDİN. SOĞUKTAN ÖLÜYORUZ' MESAJI


Çığ altında kalan oteldeki bir turist çiftin, "Yardım edin! Soğuktan ölüyoruz" diye mesaj atarak, yardım çağrısında bulunduğu ortaya çıktı.

SON 20 YILIN EN BÜYÜK ÇIĞ FELAKETİ OLABİLİR


İtalya'daki felaketin, son 20 yılın en büyük çığ faciası olduğu düşünülüyor. İtalya, 1995’te Nepal’de meydana gelen, 42 kişinin öldüğü olaydan beri en büyük çığ felaketini yaşadı.

Yine Nepal’deki çığ felaketlerinde 1996’da üç, 2014’te 16, 2015’te 18 kişi ölmüştü. Ocak 2016’da Fransa’da yaşanan çığ felaketinde ise altı kişi hayatını kaybetmişti.

TÜRKİYE’DEN TAZİYE


Bu arada Dışişleri Bakanlığı, bölgede yaşanan çığ felaketi dolayısıyla İtalyan halkına taziyelerini ileterek, "Türkiye, bu zor zamanında İtalya'nın yanındadır ve ihtiyaç hasıl olduğu takdirde her türlü yardıma hazırdır" ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İtalya'da meydana gelen deprem ve çığ felaketinin derin bir teessürle öğrenildiği belirtilerek dost ve müttefik İtalyan halkının acılarının paylaşıldığı kaydedildi.

Türkiye'nin İtalyan halkıyla dayanışma içinde olduğunun altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye, bu zor zamanında İtalya'nın yanındadır ve ihtiyaç hasıl olduğu takdirde her türlü yardıma hazırdır. Hayatlarını kaybedenlerin kederli yakınlarına ve tüm İtalya halkına en içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."



DÜN YAŞANAN DEPREMLERDE 1 ÖLÜ


İtalya’nın orta kesiminde dün yaşanan 4 depremde bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İtalyan basınında, geçen yıl ağustos ayında deprem nedeniyle 300 kişinin yaşamını yitirdiği bölgede dün yerel saatle 10.25’te 5,1; 11.15’te 5,5; 11.25’te 5,4 ve 14.34’te 5,1 büyüklüklerinde oluşan yer sarsıntılarının ardından yaşananlarla ilgili haberlere yer verildi.

Buna göre, arama kurtarma ekipleri Castel Catagna beldesinde enkaz altında kalan 83 yaşındaki bir erkeğin cesedine ulaştı. Castiglione Messer Raimondo beldesinde de itfaiye ekipleri bir anne ve çocuğunu enkaz altından kurtardı.

Haberin Devamı