Spor İtalya futbolunda gündem Milan

İtalya futbolunda gündem Milan

Paylaş
İtalya futbolunda gündem Milan

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Milan, hem sportif hem maddi olarak zor günler geçiriyor.

Serie A’da son olarak 2010-2011 sezonunda şampiyonluğa ulaşan, İtalya’nın eski başbakanlarından Silvio Berlusconi’nin takımı Milan’ın, ligde bu sezon Filippo Inzaghi teknik direktörlüğünde aradığı istikrarı yakalayamaması tartışma konusu oldu.

İtalyan spor basınında çıkan haberlerde, son olarak evinde Atalanta’ya mağlup olan ve 4 haftada sadece 2 puan alarak zirveden uzaklaşan kırmızı-siyahlı takımın performansının, taraftarda ve kulübün sahibi Berlusconi’de hoşnutsuzluk yaşattığı belirtildi.

Ligde 46 puanlı lider Juventus’un 20 puan gerisinde 8. sırada bulunan Milan’ın ilerleyen günlerde oynayacağı Lazio maçı ve İtalya Kupası’ndaki karşılaşmaların Inzaghi’nin geleceği açısından belirleyeceği olacağı kaydedildi.
Corriere dello Sport’ta yer alan haberde, Berlusconi’nin, eski oyuncularından Clarence Seedorf’un teknik direktörlüğünde yaşadığı hayal kırıklığının bir benzerini Inzaghi ile yaşamak üzere olduğu yazıldı.

Gazetenin haberinde, Milan’ın Inzaghi’nin yerine bir alternatif düşünmediğini ancak muhtemel adaylar arasında Rusya’nın Zenit takımını çalıştıran Luciano Spalletti’nin ve Galatasaray’dan ayrılan Cesare Prandelli’nin adının geçtiği iddia edildi.

Milan’ın takım otobüsü satıldı

Bu arada İtalyan basınına, Milan yönetiminin tasarruf tedbirleri kapsamında kırmızı-siyahlı takımın maçlara giderken kullandığı özel otobüsün 150 bin avroya satıldığı haberleri yansıdı.

Son yıllarda yıldız transferi yapmayan, bu sezon Avrupa kupalarında da mücadele edemediği için maddi kaynak bakımından sıkıntı yaşayan Milan’ın otobüsünü sattığı haberleri, sosyal medyada alay konusu oldu. Pek çok kullanıcı, Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde, Milanlı oyuncuların fotomontaj yöntemiyle yolda kalmış gibi gösterilen görsellerini paylaştı.

AA

Haberin Devamı