Dünya İtalya, ordunun ürettiği 'yerli malı' esrara kavuştu

İtalya, ordunun ürettiği 'yerli malı' esrara kavuştu

Paylaş
İtalya, ordunun ürettiği 'yerli malı' esrara kavuştu

Tıbbi amaçlı satılan esrar fiyatlarını düşürmeyi hedefleyen hükümetin görevlendirdiği İtalyan ordusu, Floransa şehrinde kurduğu esrar çiftliğinde ilk mahsullerini topladı

Esrarın tıbbi amaçlı kullanılmasına 2 yıl önce izin veren ama ithalatı çok pahalı olduğu için yeni bir yol bulmaya çalışan İtalya , bu çabalarının ‘meyvelerini topladı.’ İtalyan Corriere della Sera gazetesi, Eylül 2014’te Floransa’daki özel bir çiftlikte esrar üretimine başlayan ordunun ilk hasadı yaptığını ve mahsulün iyi çıktığını yazdı.

Haberin Devamı

GRAMINI 35 EURO'DAN ALIYOR

Çiftlikte sıkı güvenlik önlemleri alan ordu, yılda 100 kilogram esrar üretmeyi hedefliyor. Nitekim İtalya hâlihazırda tıbbi esrarı dış ülkelerden, özellikle de Hollanda'dan ithal ediyor ve gramını 35 euro’dan alıyor.

DEVLET ESRARIN PARASINI ÖDEMİYOR

Albay Antonio Medica, yaptığı açıklamada "Amacımız giderek artan sayıdaki hastaya daha uygun fiyata tıbbi esrar sağlamak. Hastalar her zaman ürüne ulaşamıyorlar" dedi. İtalyan doktorlar yasal olarak hastalarına esrar yazabiliyor. Ancak tıbbi esrarın masrafı devlet tarafından karşılanmıyor. Medica buna yönelik olarak da "Fiyatları 15 Euro'nun altına çekmeyi hedefliyoruz, hatta belki de gramını 5 Euro'ya satmayı başarabiliriz" diyor.

Haberin Devamı