Dünya İtalya salgında ikinci aşamaya geçiyor

İtalya salgında ikinci aşamaya geçiyor

Paylaş
İtalya salgında ikinci aşamaya geçiyor

Avrupa'da corona virüs salgınından en çok etkilenen ülke olan İtalya'da kısıtlayıcı tedbirler hafifletilmeye başlandı.

Corona virüs (Covid-19) salgınında ABD’nin ardından en çok can kaybı veren İtalya’da Başbakan Giuseppe Conte bir buçuk aydır uygulanan kısıtlayıcı tedbirler 4 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak hafifletileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Başbakan, bunun "herkesin özgür olduğu" anlamına gelmediğini söyledi ve sosyal mesafe ile maske gibi kurallara bu dönemde de uyulması gerekeceğini vurguladı. Conte, derhal herkesin kendisini özgür hissetmemesi gerektiğini söyledi ve bu aşamada sosyal mesafenin korunmasının sürdürülmesinin gerekliliğini ‘İtalya’yı seviyorsan mesafeyi koru’ ifadesiyle dile getirdi.

İzin verilecek alanlar

Başbakan mutlak bir maske yasağından bahsetmezken, bazı durumlarda bunun zorunlu olacağını bazı örneklerle anlattı. Parklar ve bahçeler yeniden açılacak; bireysel spor faaliyetlerine, güvenli mesafeye uymak koşuluyla izin verilecek. Halen ülkede park ve bahçeler kapalı ve vatandaşların ancak evlerinin yakınında yürüyüş gibi sporlar yapmasına izin veriliyor.

Haberin Devamı

Tamamen açılma tarihi 1 Haziran olarak belirlenen restoran ve kafeler ise, 4 Mayıs’ta aynı anda birer müşteri içeri almak kaydıyla şimdilik sadece paket servisi yapabilecek.

DHA