Dünya İtalya'da corona virüs nedeniyle tüm üretim faaliyetleri durduruluyor

İtalya'da corona virüs nedeniyle tüm üretim faaliyetleri durduruluyor

Paylaş
İtalya'da corona virüs nedeniyle tüm üretim faaliyetleri durduruluyor

Corona virüs nedeniyle 4 bin 825 kişinin yaşamını yitirdiği, mevcut vaka sayısının ise 42 bin 681 olduğu İtalya'da Başbakan Conte, Facebook hesabından yaptığı yayınla ulusa seslendi. Conte, ülkenin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en zor krizle karşı karşıya olduğunu belirterek stratejik ve gerekli olmayan tüm üretim faaliyetlerinin durdurulacağını söyledi.

Krizin başından beri şeffaf kaldıkları vurgusu yapan ve halktan bir şey gizlemediklerini ifade eden Başbakan Conte, "Ülke, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en zor krizle karşı karşıya" dedi. Her gün çok sayıda vatandaş kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getiren Başbakan, "Aldığımız önlemler ciddi ama başka alternatifimiz yok. Önlemlerin etkilerini görmek için zaman gerekiyor. Kurallara uyulmalı. Evde kalmalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Süpermarketlerde yarışa ya da kuyruğa gerek yok." diyen Conte, süpermarketlerin, gıda ürünleri satan dükkanların, eczanelerin, postane ve bankaların açık kalmaya devam edeceğini bildirdi.

Başbakan Conte, ülkenin üreten motorunu yavaşlattıklarını ama tamamen durdurmadıklarını belirterek, "Bu kolay bir karar değil. Stratejik ve gerekli olmayan bütün üretim faaliyetlerini durduruyoruz. Sadece akıllı çalışma yöntemiyle ve ulusal üretimle ilgili olan üretim faaliyetlerinin yapılmasına izin vereceğiz" ifadesini kullandı.

Conte, tüm doktor ve sağlık çalışanlarının yanı sıra sivil savunma, ordu görevlilerinin ülke genelinde topyekun her gün olağanüstü mücadele verdiğini anlattı.

Başbakan Conte'nin açıkladığı yeni tedbirlerin 3 Nisan tarihine kadar olduğu belirtildi. Diğer yandan, başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, başbakanlık koruma görevlilerinden birinde corona virüse rastlandığı, ancak Başbakan Conte’nin geçen gün yapılan testin negatif çıktığı ifade edildi.

Haberin Devamı

İtalya'da çarpıcı rapor

Corona virüs nedeniyle en çok vakanın görüldüğü ikinci ülke olan İtalya’da, Ulusal Sağlık Servisi, hayatını kaybedenlerin yaş, cinsiyet dağılımlarına ve hangi hastalıklara sahip olanların daha çok etkilendiğine dair rapor yayınladı. Yayınlanan raporda, ülkede corona virüs nedeniyle ölenlerin yaş ortalaması 78,5 olarak açıklanırken; yaşamını yitiren kadınların yaşının, erkeklerden fazla olduğu kaydedildi.

Hangi hastalıklara sahip olanlar daha çok etkilendi?

Raporda, hayatını kaybedenlerin yüzde 1.2’sinde başka hastalık tespit edilmezken; corona virüs dışında bir eştanısı bulunanların yüzde 23.5’i, iki eştanısı bulunanların yüzde 26.6’sı, üç eştanısı bulunanların ise yüzde 48.6’sının yaşamını yitirdiği görüldü.

En yaygın semptomlar

ISS’in raporunda, hastaneye giden hastaların en yaygın tanısının ateş ve solunum güçlüğü olduğu ifade edildi. Öte yandan, kanlı balgam ve ishal gibi semptomların daha az görüldüğü aktarıldı. Ayrıca, hastaların yüzde 5.7’sinin semptom göstermediği duyuruldu. Rapordaki verilerde, corona virüs semptomları gösteren hastaların semptomlarının başlamasından ölüme kadarki süre 8 gün olarak açıklandı.

Haberin Devamı

50 yaşın altındaki ölümler paylaşıldı

ISS’ten yapılan açıklamada, mart ayı verilerine göre 3 bin 200 kişinin 36’sının 50 yaş altında olduğu belirtildi. Bu ölümlerden 9’unun 40 yaşından 8 erkek ve bir kadın olduğu; yaşlarının 31 ila 39 arasında değiştiği ifade edildi. Öte yandan dün açıklanan rakamlara göre İtalya'da corona virüsten ölenlerin sayısı 793 kişi artarak 4 bin 825'e yükseldi.