Dünya İtalya'da fırtınaya yakalanan şampiyon Türk sörfçü kayboldu

İtalya'da fırtınaya yakalanan şampiyon Türk sörfçü kayboldu

Paylaş
İtalya'da fırtınaya yakalanan şampiyon Türk sörfçü kayboldu

Üç yıldır dünya turu yapan Türkiye sörf şampiyonlarından Deniz Ayhan Kızılinci'nin yelkenli teknesinin fırtınadan dolayı İtalya'nın Calabria bölgesindeki Catanzaro kentinde kayalıklara çarptığı ve sörfçünün pazar gününden bu yana kayıp olduğu açıklandı

Regio Calabria Sahil Güvenlik yetkilileri, İtalyan basınında çıkan bu yöndeki bilgileri doğrularken, söz konusu yelkenlinin fırtınadan dolayı kayalara çarptığı haberini alır almaz Sahil Güvenlik ekipleri tekneler ve helikopterle hemen denizde aramalara başladı. Aramalara Sivil Savunma ekipleri de karadan katıldı.

Haberin Devamı

Kurtarma ekipleri "Fırtına, bu olaydan sonraki günlerde de devam etti. Teknenin içinde bulunduğunu tespit ettiğimiz kayıp Türk vatandaşını aramaya devam ediyoruz." açıklamasını yaptı.

"AMACIM TÜRK BAYRAĞI'NI DÜNYA DENİZLERİNDE DALGALANDIRMAK"

Türkiye sörf şampiyonlarından 51 yaşındaki Deniz Ayhan Kızılinci, kendi yaptığı 8 metrelik, tek direkli ve yelkenli ’Red Pearl’ adlı trimaran tekneyle, dört yıl sürecek dünya turu için 2015 yılında Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden denize açılmıştı.

Sörf eğitmeni Kızılinci, Türkiye Sörf Şampiyonası’nda iki kez birincilik elde etmiş, 2004’te Avrupa dördüncülüğünü kazanmıştı.

DHA