Spor İtalya'da futbolun yeni başkanı Tavecchio

İtalya'da futbolun yeni başkanı Tavecchio

Paylaş
İtalya'da futbolun yeni başkanı Tavecchio

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Başkanlığı'na Carlo Tavecchio seçildi.

İtalya’nın, Brezilya’nın ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası’nda yaşadığı hayal kırıklığının ardından Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli ile istifa eden FIGC Başkanı Giancarlo Abete’nin yerine başkanlığa gelecek ismi belirlemek için olağanüstü genel kurul yapıldı.

Eski futbolcu Demetrio Albertini ile Amatör Ligler Birliği (LND) Başkanı Carlo Tavecchio’nun yarıştığı seçimin ilk iki turunda 3’te 2 çoğunluk aranması sebebiyle bir sonuç alınamadı.

Seçilmek için yüzde 50’den bir fazla oyun gerektiği üçüncü turda Tavecchio, Serie A kulüplerinden Juventus ile Roma’nın başı çektiği bazı kulüplerin desteği olmadan Amatör Ligler Birliği’nin oylarıyla başkanlığa seçildi.

Adaylık sürecinde İtalya’daki Afrikalı futbolcuların varlığına, ırkçılığa kaçan ifadelerle yorum yapması nedeniyle sert eleştirilerle karşılaşan ve özür dilemek durumunda kalan Tavecchio, oyların yüzde 63,63’ünü alarak FIGC’in yeni başkanı oldu.

Genel kurulun tamamlanmasından sonra teşekkür konuşması yapan Tavecchio, herkesin başkanı olacağını ifade etti.

Tavecchio, Prandelli’den boşalan Milli Takım Teknik Direktörlüğüne getirilecek kişiyle ilgili bir temasının olmadığını, yönetim kurulu üyeleriyle değerlendirdikten sonra soz konusu ismi açıklayacaklarını söyledi.

AA

Haberin Devamı