Gündem İtalyan kadın sınır dışı edilmeyi bekliyor

İtalyan kadın sınır dışı edilmeyi bekliyor

Paylaş
İtalyan kadın sınır dışı edilmeyi bekliyor

İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısını sosyal medya hesabında takipçileriyle "Taksim Meydanı. Çok klas bir şey (Piazza Taksim. Che figata) sözleriyle paylaşan 23 yaşındaki İtalyan Giovanna Lanzavecchia Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan kaldığı otelde gözaltına aldı

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü’ne getirilen İtalyan kadın hakkında yapılan detaylı incelemenin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

PKK VE UZANTILARINI ÖVEN PAYLAŞIMLAR, AĞIR SİLAHLA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAF

Lanzavecchia’nın sosyal medya hesabını inceleyen TEM ekipleri, terör örgütü PKK ve uzantıları olan YPG ve YPJ’yi öven İngilizce, İtalyanca ve Kürtçe ve Arapça sayfalardan paylaşımlar yapıldığını, ayrıcı kadının ağır silahlarla çekilmiş fotoğrafları bulunduğu tespit etti.

SAYFANIN VE PAYLAŞIMLARIN KENDİSİNE AİT OLDUĞUN KABUL ETTİ

Lanzavecchia’nın sosyal medya sayfasının kendisine ait olduğunu kabul ederek, paylaşımların suç olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Giovanna Lanzavecchia için adli süreç, sınır dışı kararıyla sonuçlandı.

İŞLEMLERİ TAMAMLANINCA SINIRDIŞI EDİLECEK

Polis ekipleri, İtalyan turist Giovanna Lanzavecchia’yı İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne bağlı Kumkapı Geri Gönderme Merkezi’ne götürdü.

Haberin Devamı

Lanzavecchia’nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınırdışı edileceği öğrenildi.