Dünya İtalya'nın Bingazi konsolosuna saldırı

İtalya'nın Bingazi konsolosuna saldırı

Paylaş
İtalya'nın Bingazi konsolosuna saldırı

İtalya'nın Bingazi Konsolosu 51 yaşındaki Guido De Sanctis'ın zırhlı otomobiline yönelik dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıda bulunuldu. Konsolos saldırıdan yara almadan kurtuldu

Görev yaptığı Libya’nın Bingazi kentinde iki ülke arasındaki kültürel alışverişinin ele alındığı toplantıya katılan Guido De Sanctis, daha sonra toplantının yapıldığı Tibesti Oteli’nin önünden makam otomobiline binerek konutuna doğru yola çıktığını anlatırken, "Aracımız kavşağa geldiğinde orada bekleyen bir araçtan ateş açıldı. Kurşunların araç zırhını aşamaması sayesinde kurtulduk" dedi.

Haberin Devamı

BİNGAZİ'DE KONSOLOSU OLAN TEK AVRUPA ÜLKESİ

Guido De Sanctis

İtalya’nın Trablus Büyükelçisi Giuseppe Buccino Grimaldi ise, "Konsolosluğu açık tutulacak. Bingazi ’de durum zor. İntegralist bir oluşum var sistematik olarak seçtikleri kişileri öldürüyorlar. Bingazi ’de konsolosluğu olan tek Avrupa ülkesiyiz. Bu sayede Berka bölgesiyle ilişkilerimizi korumamızı sağlıyor. Orada kalmaya kararlıyız" dedi. Geçen yıl 11 Eylül’de ABD’nin Bingazi Konsolosluğu’na düzenlenen saldırıda AB’nin Trablus Büyükelçisi Christoper Stevens ve 3 elçilik çalışanı hayatını kaybetmişti.