İzmir İTB'nin ortağı olduğu proje AB hibesi kazandı

İTB'nin ortağı olduğu proje AB hibesi kazandı

Paylaş
İTB'nin ortağı olduğu proje AB hibesi kazandı

İTB'nin ortağı olduğu proje AB hibesi kazandı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından yürütülecek Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında, İzmir Ticaret Borsası'nın da ortağı olduğu proje Avrupa Birliği (AB) hibe desteği almaya hak kazandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği tarafından yürütülecek Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında 19 proje hibe almaya hak kazandı. Bu projelerden biri de Pire Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Sanayi Odası (BEP) tarafından sunulan ve İzmir Ticaret Borsası ile İspanya Santiago de Compostela Ticaret, Sanayi, Hizmetler Odası ortaklığıyla gerçekleştirilen 'Kadın Girişimcilerin İş ve Sivil Toplum Hayatında Networklerinin Güçlendirilmesi ve Tecrübe Paylaşımı' başlıklı proje oldu.

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi kapsamında hibe almaya hak kazanan oda ve borsalardan biri olmaktan gurur duyduklarını ifade eden İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, bu proje ile AB, İzmir Ticaret Borsası ve paydaşlar arasındaki işbirliğiyle kadınların girişimcilik faaliyetlerinin arttırılması ve istihdamlarının güçlendirilmesinin teşvik edilmesi için çalışacaklarını söyledi. Bu proje kapsamında, bölgesel ve uluslararası ölçekte faaliyetler ile kadın girişimciliğinde Türkiye ve AB'deki tüm iş toplulukları arasında iletişim ve koordinasyonun arttırılmasını sağlayarak ortak bir strateji oluşturmayı planladıklarını belirten Kestelli, İzmir Ticaret Borsası ile İspanya Santiago de Compostela Ticaret, Sanayi, Hizmetler Odası ortaklığıyla gerçekleştirilen projenin iştirakçilerinin ise Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) ve Yunanistan Kadın Girişimciler Derneği (SEGE) olduğunu ifade etti.

TANITIM TOPLANTISINDA KİMLER YER ALDI?

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu projesinin açılış ve tanıtım toplantısı 3-4 Nisan 2019 tarihleri arasında İstanbul TOBB Plaza'da düzenlendi. Toplantının ilk günü İzmir Ticaret Borsası ortaklığında gerçekleştirilen projenin de aralarında bulunduğu AB'den destek almaya hak kazanan 19 projenin oda/borsa temsilcisi ve ortakları proje sunumu gerçekleştirdi. İkinci gün ise projelerin yürütülmesine ilişkin teknik bilgilendirmenin yapıldığı ve EUROCHAMBRES, Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) ve TOBB temsilcilerinin katıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Borsa'yı temsilen Başkanlık Danışmanı Dr. Pınar Nacak, Ar-Ge uzmanları Perihan Ezgi Çelik ve Övül Sökeli'nin iştirak ettikleri toplantıda, Başkanlık Danışmanı Dr. Pınar Nacak proje tanıtımını gerçekleştirdi.

İki gün süren açılış ve bilgilendirme toplantısına Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk oda ve borsa başkanları ile Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, Rusya Federasyonu, Karadağ, Kosova, Belarus ve Gürcistan'daki odalar birliğinin başkan ve temsilcileri katıldı.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı