Türkiye (Son Dakika) İtfaiye bu kez bir atmaca kurtardı

İtfaiye bu kez bir atmaca kurtardı

Paylaş
İtfaiye bu kez bir atmaca kurtardı

Adana'da bir ağaçta uçurtma iplerine dolanan atmacayı itfaiyeciler kurtardı. İtfaiyeciler, bitkin haldeki atmacıyı ciğerle besleyip, doğaya bıraktı

Merkez Yüreğir İlçesi’nin Akıncılar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, iki gün önce bir ağacın dalındaki uçurtma iplerine dolanan atmacayı fark etti. Kuşu kurtarmaya çalışan vatandaşlar, gaga darbeleri alınca korkup, vazgeçti. Atmacanın çırpınarak kendi kendine kurtulacağını düşünen mahalleli, iki gün geçmesine rağmen, kuşun halen mahsur olduğunu görünce itfaiyeye ihbarda bulundu.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen itfaiye ekibi, merdivenli araçla atmacaya ulaşıp, kurtardı. İtfaiyeciler, kasaptan aldıkları ciğerle, ölmek üzere olan atmaca besleyerek hayata döndürdü.

Atmacayı gören İdris Aydın, "Güvercin besleyen komşumuzun kuşlarını avlamak için havada dönüp duruyordu. 2 gün önce uçarken gördüm, sonra da ortadan kayboldu. Dün de ağaçta çırpınırken fark ettik, elektrik tellerinin yanında olduğu için müdahale etmek istedik, ısırmaya çalıştı. Kendisi kurtulup gider diye de fazla üzerinde durmadık. Bu gün de baktığımızda hala çırpınıyordu. İtfaiyeye haber verdik, gelip kurtardılar" diye konuştu.

İtfaiyecilerin ’Latif’ adını verdiği atmaca beslendikten sonra kendine geldi ve doğaya bırakıldı.

Haberin Devamı

DHA