Magazin Itır Esen kimdir?

Itır Esen kimdir?

Paylaş
Itır Esen kimdir?

Adı Itır Esen’le anılan Acun Ilıcalı aşk dedikodularıyla ilgili "Itır’la asla bir ilişkim yok. Ben artık işime konsantreyim." dedi ve son noktayı koydu. Bu haberle birlikte Itır Esen internette sıklıkla aratılıyor. Peki, Itır Esen kimdir? İşte Itır Esen’in biyografisi…

Ünlü televizyoncu Acun Ilıca’nın, Itır Esen’le aşk yaşadığı iddia edilmişti. Bu aşk iddiaları ile ilgili Acun Ilıcalı ilk kez konuştu. Ilıcalı "Itır’la asla bir ilişkim yok. Ben artık işime konsantreyim." dedi ve aşk dedikodularıyla ilgili son noktayı koydu. Bu haberin ardından Itır Esen internette gündem oldu. Peki, Itır Esen kimdir? İşte Itır Esen hakkında merak edilenler…

Haberin Devamı

ITIR ESEN KİMDİR?

Birçok defilede yer alan Itır Esen, seslendirme sanatçısı Hayri Esen'in torunu ve oyuncu Itır Esen'in yeğenidir. Miss Turkey 2017 finalisti olan Esen, 1999 yılında dünyaya gelmiştir.

İstanbul Üniversitesi, H.A.Yücel Eğitim Fak. İngilizce öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi olan Itır Esen,ünlü isimlerin tasarımlarında modellik yaptı. Üç yıldır podyumlarda boy gösteren Itır Esen, bugüne kadar Zeynep Tosun, Özgür Masur, Meltem Özbek, Çiğdem Akın, Zeynep Erdoğan gibi ünlü modacıların defilelerinde görev aldı.

Miss Turkey yarışmasında birinci olan Itır Esen'in tacı, 15 Temmuz Şehitleri hakkında yaptığı paylaşımların ardından geri alınmıştır.

HALASI TÜRKİYE'NİN YAKINDAN TANIDIĞI BİR SİMA

Haberin Devamı

Hala Itır Esen, fotomodellik yaptığı dönemde Milliyet Gazetesi'nin ekinin kapağında bir fotoğrafı yayımlanmıştır. Aşk-ı Memnu'nun kastı için yeni yüzler aranırken kendisine 'Bihter' rolü teklif edilmiştir. Halit Refiğ, Itır Esen'i görür görmez kendisine 'Bihter'in üvey kızı 'Nihal' karakterini uygun görmüştür. 1975 yılında TRT'de yayınlanan 6 bölümlük dizi ile bir anda tanınmıştır.

Daha sonra Münir Özkul ve Adile Naşit filmlerindeki sarışın, hüzünlü gözleriyle bakan mahzun duruşlu genç kız olarak Türk sinema severlerin kalplerinde yer etmiştir.

Seks filmleri furyasının başlaması üzerine sinemayı bırakmış ve ünlü sinemacı Yavuz Turgul'la evlenmiştir. Bu evlilikten iki de çocuğu olmuştur.

2001'de yine TRT'de yayınlanan ve başrolünü Zuhal Olcay'ın oynadığı Yeditepe İstanbul ile Türk sinemasına geri dönmüştür. 2007 yılında Hülya Koçyiğit'in başrol oynadığı "Aşk Eski Bir Yalan" dizisinin senaristliğini üstlenmişti.