Gündem İtirafçı binbaşının tahliyesine karar verildi

İtirafçı binbaşının tahliyesine karar verildi

Paylaş
İtirafçı binbaşının tahliyesine karar verildi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği soruşturması sonucu açığa alınmasından sonra hakkında dava açılan ve yargılanmasına başlanan binbaşı Oğuz T, itirafçı olup bildiklerini anlatınca tahliyesine karar verildi

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Oğuz T. ve avukatı hazır bulundu. İddianame özetinin okunmasının ardından savunması alınan Oğuz T, FETÖ yapılanması ile ortaokul yıllarında ders çalışma maksadıyla gittiği evlerde tanıştığını ancak hiçbir zaman örgüt hiyerarşisinde bulunmadığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Söz konusu evde kalan Mustafa ismiyle bildiği kişinin kendisine Hamza kod adını verdiğini ancak bunu kabul etmediğini anlatan Oğuz T, askeri okullara girişinde FETÖ’nün bir katkısının olmadığını iddia etti.

'MESLEĞE BAŞLADIKTAN SONRA BENİMLE TEMASA GEÇTİLER'

Oğuz T, askeri lisedeki ilk yılında örgüt mensuplarıyla görüşmeye devam ettiğini, sonrasında bağını kopardığını ancak mesleğe başlamasından sonra FETÖ üyelerinin kendisi ile temasa geçtiğini aktardı.

Örgütün "cemaat" olarak bilindiği dönemde manevi duyguları sebebiyle FETÖ’den ki ifadelerini kullanarak tahliyesini ve beraatini istedi.

ARA KARAR

İddia makamının görüşünün alınmasından sonra mahkeme heyetinin ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Ahmet Nazmi Alp, sanık hakkındaki delillerin toplanmış olması ve sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma ihtimalinin bulunduğu gerekçesiyle tahliyesine karar verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Dava, eksik hususların giderilmesi için ertelendi.