Gündem İTO Başkanı'na MOSSAD şantajı

İTO Başkanı'na MOSSAD şantajı

Paylaş
İTO Başkanı'na MOSSAD şantajı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'a bir CD gönderip, “MOSSAD ve CIA ajanlarıyla çekilmiş fotoğraflarınız var” diyerek şantajla 2 milyon TL isteyen bir çete çökertildi

‘Ajanlarla fotoğrafın var’

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’a 19 Haziran 2007’de posta ile üzerinde ‘Muzaffer Tekin’ yazılı bir CD gönderildi.

Murat Yalçıntaş’ı arayan bir kişi “Size gönderdiğimiz CD’de MOSSAD (İsrail Gizli Servisi) ve CIA (Amerikan Gizli Haber Alma Teşkilatı) ajanlarıyla çekilmiş fotoğraflarınız var” diyerek 2 milyon lira istedi. Murat Yalçıntaş şantajı kabul etmedi.

İnternete sızdıracaklardı

Aynı CD 6 ay sonra Murat Yalçıntaş’a elden verilerek yeniden 2 milyon TL istendi. Paranın ödenmemesi durumunda fotoğrafların internete sızdırılacağı tehdidinde bulunuldu.

Şantaj olayının istihbaratını alan polis, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla çalışma başlattı. Murat Yalçıntaş’ı arayarak 2 milyon TL isteyenlerin aylarca telefonu dinlendi ve fiziki takip yapıldı.

Özel Harekat desteği

Organize Şube ekipleri önceki gün İstanbul ve Erzincan’ın da aralarında bulunduğu 4 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Özel Harekat Timleri’nin destek verdiği operasyonda çetenin elebaşı olduğu öne sürülen eski boksör İlyas Ardal, Tekvando Milli Takım Antrenörü Vedat Yılmaz, Erzincan eski MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) Müdür Yardımcısı Kemal Akıncı’nın da bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.