İskenderun İTSO heyeti Afrin’de

İTSO heyeti Afrin’de

Paylaş
İTSO heyeti Afrin’de

İTSO heyeti Afrin’de

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri, Suriye'de Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden temizlenen bölgelerde incelemede bulundu.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Afrin, Azez, Zeytindalı Gümrük Kapısı, Cinderesi bölgelerinde ziyaretlerde bulundu. Afrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nasir Hüso ve beraberindeki ziraat odası, tarım kredi kooperatif yetkilileri tarafından karşılanan İTSO yönetimine bölge ticareti hakkında detaylı bilgiler verildi. Afrin’e ticaret ve sanayi odası, ziraat odası, tarım kredi kooperatifi, 80 yataklı hastane kurulduğu ve valilik, koordinasyon merkezi, adliye, özel harekat, emniyet müdürlüğü binalarının hizmet verdiği belirtildi. Bölgede 320 şirketin kurulduğuna vurgu yapan Hüso, Tarım Kredi Kooperatifi'nin 25 bin ton zeytinyağı alımı gerçekleştirdiğini, halkın başlıca geçim kaynağının tarım, zeytincilik, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği olduğunu söyledi. Afrin’de ayrıca araçların trafik tescil işlemlerinin yapıldığı, tapu kayıtlarının ise şahitler huzurunda güvenli bir şekilde verildiği kaydedildi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, önümüzdeki süreçte Afrin ile ticari ve kültürel ilişkilerin güçlenmesinin hedeflendiğini belirterek, Afrin Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla ticari ilişkilerin bölge ekonomisine olumlu yansımasını beklediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı