Eğitim - Kariyer İTÜ Kuzey Kıbrıs'a yelken açtı

İTÜ Kuzey Kıbrıs'a yelken açtı

Paylaş
İTÜ Kuzey Kıbrıs'a yelken açtı

Gazimağusa ve Yeni Erenköy Yerleşkeleri ile Kuzey Kıbrıs'ta İstanbul Teknik Üniversitesi kalitesiyle yeni bir dönem başlıyor

İstanbul Teknik Üniversitesi ile paralel bir dünya üniversitesi olarak, uluslararası düzeyde kabul gören niteliklere sahip mezunlar vermeyi, eğitimde önderliği ve sanayi işbirliğini önemseyen güvenilir bir yükseköğrenim kurumu ve araştırma merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüyen İTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsü, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında lisans öğrencilerini kabul etmeye başlamıştır.

Çeşitli lisans programları için altyapı çalışmalarına başlanan İTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsünde, adanın coğrafi şartları, bölgesel ve küresel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği programlarında eğitim verilmektedir.

Haberin Devamı

NEDEN İTÜ-KKTC?

İTÜ ayrıcalığını Kuzey Kıbrıs’ta sürdürmeyi amaçlayan Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi, İTÜ kalitesini Kıbrıs’a taşıyarak öğrencilere, İTÜ’nün deneyimli ve profesyonel hocaları ile dünya standartlarında bir eğitim sunuyor.



2013-2014 Akademik Yılı için toplam 90 kontenjanı olan İTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsü öğrencileri alacakları diploma ile İTÜ öğrencilerinin sahip olduğu tüm hak ve yetkilere sahip olacaklardır. Mezun öğrenciler, diplomaları ile mesleki hayat ve kariyer planlamalarına İTÜ mezunu olmanın verdiği ayrıcalık ile hayata bir adım önde başlayacaklardır.

Haberin Devamı

İTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüs Rektörü Prof. Dr. Ercan KAHYA’nın yeni öğrenci adaylarına mesajı ise şöyle:

'KALİTEMİZ, TERCİH EDİLME NEDENİMİZDİR'

Öncelikle kalitemiz, tercih edilme nedenimizdir. Gerek kampüs hayatı gerek akademik kadro olarak yerleşkelerimizde çok elit bir ortam kuruluyor. Bunun yansıra diğer özel okullara baktığımız zaman okulumuzun yıllık ücreti diğer okullarla kıyaslanmayacak derecede düşük kalıyor. Bu da bizi tercih edecek liseler, DGS ile gelecek öğrenciler ve denizcilik liseleri için ayrı bir ilgi çekici noktamız.