Magazin İvana Sert'e 'Motor' diyen Peker Açıkalın hakkında karar çıktı

İvana Sert'e 'Motor' diyen Peker Açıkalın hakkında karar çıktı

Paylaş
İvana Sert'e 'Motor' diyen Peker Açıkalın hakkında karar çıktı

Sunucu İvana Sert'in, "Bana motor dedi" diyerek oyuncu Peker Açıkalın'dan şikayetçi olduğu dava, karara bağlandı. Savcılık, Açıkalın'ın bu sözünü direkt olarak Sert'e söylemediği ve duraksayarak sarf ettiği için suç saymadı

Oyuncu Peker Açıkalın, filmde birlikte rol aldığı arkadaşı İvana Sert için "Motor" kelimesini sarf etmesi üzerine, ünlü sunucu, Açıkalın'dan şikayetçi olmuştu.

Haberin Devamı

"KİŞİLİĞİM ZEDELENDİ"

Bir filmde İvana Sert ile başrolü paylaşan Peker Açıkalın, geçen aylarda bir programa katıldı. Ekranda rol arkadaşını eleştiren Açıkalın, Sert için "O sanatçı değil, moda ikonu" deyip 'Motor' ifadesini kullandı. Bunun üzerine Sert, "Kişiliğim zedelendi" diyerek savcılığa başvurdu.

DURAKSAYARAK SÖYLEDİĞİ İÇİN SUÇ SAYMADI

İvana Sert'in oyuncu Peker Açıkalın'ın kendisine "motor" dediği için yaptığı şikâyet karara bağlandı. Savcılık, Açıkalın'ın bu sözünü, direkt olarak Sert'e söylemediği ve duraksayarak sarf ettiği için suç saymadı.

PROGRAM KAYITLARI İNCELENDİ

Başlatılan soruşturmada, olayın yaşandığı programın kayıtları incelendi. Savcılık, Açıkalın'ın sözlerini direkt Sert'e söylemediğini belirtip takipsizlik kararı verdi. Kararda hakaret suçunun oluşması için, 'doğrudan ve duraksamaya yer vermeden sövme' olması gerektiği belirtildi.

Haberin Devamı