Magazin İyi ki doğdun Barış Akarsu!

İyi ki doğdun Barış Akarsu!

Paylaş
İyi ki doğdun Barış Akarsu!

Bugün eğer yaşasaydı 38 yaşına girecek olan Barış Akarsu'nun doğum günü...

Barış Akarsu'nun doğum günü bugün sosyal medyada en çok konuşulan konulardan oldu. Henüz 28 yaşındayken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybeden Barış Akarsu’yu ünlü isimlerin yanı sıra, Twitter kullanıcıları da unutmadı.

Barış Akarsu'ya olan sevgilerini dile getirmeye çalışan yüzlerce insan, Twitter'da #BarışAkarsu etiketiyle sanatçıyı andı.

GENÇ HAYRANI 10 YILLIK SÖZÜNÜ TUTTU


Sanatçının hayranlarından Alperen Pehlivan, Barış Akarsu’nun anma etkinliği için Ankara’dan geldi. Çok sevdiği sanatçı öldüğünde 10 yaşındaydı ve çok istemesine rağmen cenazesine katılamadı.



Alperen Pehlivan, Barış Akarsu için şu sözleri söyledi:

“O gün kendime bir söz vermiştim. Ne zaman ki kendi paramı kazanırsam Barış Akarsu’nun mezarını ziyaret edecektim. Bugün de buradayım. Annem, Barış Akarsu’yu çok sevdiğimi biliyordu ve bir gün eve geldiğimde onun kaza geçirdiğini söylemişti. Çok üzülmüştüm. Ne mutlu bana ki, 10 yıl aradan sonra onun mezarını ziyaret edebildim.”


"BİZLERİ BARIŞ'IN HAYRANLARI AYAKTA TUTUYOR"



Oğlunun mezarı başında dua ederek gözyaşı döken Hatice Akarsu ise, "Bugün oğlumun doğum günü. Bugün onu hatırladık. Oğlumun her yerden hayranı geldi. Şimdi oğlumu mezarı başında ziyaret ediyoruz. Zaman çabuk geçti. Sanki dünmüş gibi. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bütün yüreklerime giren yavruma binlerce kez teşekkür ediyorum. Bizleri Barış’ın hayranları ayakta tutuyor. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.




Peki adını katıldığı yarışmayla duyuran ve milyonlarca insanın kalbinde taht kurmayı başaran Barış Akarsu kimdir, nasıl ünlü oldu, kaç yılında vefat etti?


BARIŞ AKARSU KİMDİR?


Barış Akarsu ilk, orta ve lise öğrenimini Amasra'da tamamladı. Lise öğrenimini sürdürürken Amasra Yelken Kulübü'nde profesyonel olarak yelken sporu ile ilgilenmeye başladı. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. Müzikle asıl tanışması Amasra'ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye, gitar ve mızıka ile oldu. O dönemlerde dinlemeye başladığı 1970 ve 1980'lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarından etkilendi. Antalya'da animatör ve müzisyen olarak çalıştı. Ankara'da garsonluk, barmenlik ve müzisyenlik yaptı. Daha sonra Karadeniz Ereğlisi'ne gelerek dört yıl boyunca çeşitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yaptı. Bu dönemde ATV kanalında yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasına katıldı ve 2004 Temmuz ayında yarışmayı birinci olarak tamamladı. Yarışmadan hemen sonra İstanbul'a yerleşti ve müzik çalışmalarına burada devam etti. Yarışmanın sonuçlanmasından ilk albümünü çıkarmasına kadar geçen sürede Türkiye'nin değişik yerlerinde sayısı 200'ü geçen konserler verdi.


Barış Akarsu'nun Akademi Türkiye yarışmasından bir fotoğrafı...


31 Aralık 2004'te Seyhan Müzik'ten Serdar Öztop'un yapımcılığı ile ilk albümü Islak Islakı piyasaya çıkardı. Bu albümden aynı yıl içerisinde "Islak Islak", "Kimdir O", "Amasra" ve "Mavi" parçalarına klip çekti. 3 Ağustos 2006'da ikinci albümü olan 'Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek'i piyasaya çıkardı.10 yeni ve 1 coverden oluşan albümde söz ve bestesi Akarsu'ya ait "Yeter Be" ve "Ben" adlı iki eser de bulunmaktadır. İkinci albümden; "Vurdum En Dibe Kadar" ve "Yaz Demedim" parçalarına klip çekildi. 2006 yılında Star kanalında yayınlanmaya başlanan Yalancı Yarim dizisinde başrollerden birini üstlendi. Bu dizinin ardından milyonlarca seveni tarafından "Alfonso Tarık" olarak anılmaya başlandı.


Barış Akarsu'nun Yalancı Yarim dizisinden bir fotoğrafı...


Barış Akarsu, yirmi sekizinci doğum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı saat 22:30 civarında, Muğla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı'nda bir trafik kazası geçirdi. Otomobilde bulunan Zeynep Koçak (24) ve Nalan Kahraman (37) olay yerinde vefat etti. Barış Akarsu ise hastaneye kalbi durmuş olarak getirilmiş ve acil serviste kalbi yeniden çalıştırıldı. Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Barış Akarsu, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü saat 20:10 sularında hayatını kaybetti ancak ölümü 23:10'da açıklandı. Özel Bodrum Hastanesi önünde yoğun bakımda kaldığı sürece sevenleri nöbet tutmuş ve iyileşeceğini ümit etmiştir. 20:10 sularında kalbi durduktan sonra tekrar çalıştırılmaya çalışıldığı söylendi. Vefatının ardından Yalancı Yarim dizisi ve yeni hazırladığı albüm yarım kaldı. Genç yaşta hayata veda eden Akarsu, Amasra'da toprağa verildi.


'Akademi Türkiye' yarışmacıları şimdi neler yapıyor?


Haberin Devamı