Merkez İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu'ndan Yıldırım'da özel yurt yapılma kararıyla ilgili basın açıklaması

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu'ndan Yıldırım'da özel yurt yapılma kararıyla ilgili basın açıklaması

Paylaş
İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu'ndan Yıldırım'da özel yurt yapılma kararıyla ilgili basın açıklaması

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Türkoğlu'ndan Yıldırım'da özel yurt yapılma kararıyla ilgili basın açıklaması

BURSA,(DHA)-İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 152 Evler Mahallesi’nde özel yurt yapılması kararlaştırılan alanla ilgili basın açıklaması düzenledi. Başkan Türkoğlu, alana özel yurt değil, mahallelinin ihtiyaçlarını karşılayacak bir sosyal tesis yapılması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Yıldırım ilçesinde çevre planlamasında ‘yeşil alan’ olarak gözüken alanının belediye meclisi kararıyla özel yurt alanı olarak değiştirilmesine tepki gösterdi. Başkan Türkoğlu, bazı partililerle birlikte 152 Evler Mahallesi’nde basın açıklaması düzenledi. Sürecin takipçisi olduklarını belirten Türkoğlu, “Hemşehrilerimiz bu arsaya ne yapılmasını talep ediyorlarsa, belediye yönetimi olarak onu yapmalısınız” dedi.

Türkoğlu, sözlerine şu sözlerle sürdürdü:

“Bir gün bir bakıyoruz ki, ‘yeşil alan olarak’ ayrılmış olan bu arsa, belediye meclisi kararıyla apar topar ‘özel yurt alanı’ ilan ediliyor. Hem 152 Evler Mahalle Muhtarı Gülseren Öztürk hem de mahalle sakinleri, karar henüz askıdayken, yani yasal süresi içinde derhal itiraz ediyorlar. İtiraz dilekçelerinde bir de makul bir talepte bulunuyorlar. Diyorlar ki, buraya içinde birden fazla birimin de olduğu mahalle konağı yapılsın. Mesela diyorlar, bu mahalle konağının içinde, okul öncesi eğitim birimi olsun. Çocuklarımızın, süt çocukluğu dönemini kapsayan eğitim birimi olsun. Kadınlarımızın sosyal ve eğitim düzeylerini arttıracak halk eğitim kursları olsun. Belli konularda bilgilendirme amaçlı seminer salonları olsun. Kur’an kursu eğitimin alınacağı birimler olsun. Yok diyorlar bunlar olmayacak. Ya ne olacak? Burası diyorlar, özel yurt alanı olacak. Vatandaşın talepleri, özel yurt alanından çok ama çok daha yerinde ve makul talepler değil mi? Bu da yetmiyor. Bir ikinci meclis kararıyla projedeki ‘5 metrelik çekme’ kararını, ‘3 metrelik çekme’ kararına indirerek revize ediliyor. Buradan tüm Bursa’ya bir kez daha sesleniyoruz. İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak Yıldırım İlçe Başkanlığımız ve Belediye Meclis üyelerimizle birlikte bu konuyla ilgili özel olarak ilgileniyoruz. Hemşehrilerimiz bu arsaya ne yapılmasını talep ediyorlarsa, belediye yönetimi olarak onu yapmalısınız. Biz muhalefet görevi yapan bir partiyiz ve bu görevimizi büyük bir sorumluluk anlayışı ile yerine getiriyoruz, bundan böyle de getirmeye devam edeceğiz.”

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı