Gündem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifa mı etti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifa mı etti?

Paylaş
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifa mı etti?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istifa mı etti? KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara sosyal medya hesabından Meral Akşener'in istifa ettiğini öne sürdü. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise Meral Akşener istifa etti haberlerini yalanladı. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti'nin 1 ay içinde olağanüstü kongreye gideceği ve Meral Akşener'in ise Kurultay'da yeniden aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Meral Akşener, Afyon çalıştayında "Bir daha geri dönmemek üzere istifa ediyorum" dediği iddia edildi.

Haberin Devamı

AKŞENER, ÇAĞLAR CİLARA'NIN SORULARINI YANITLAMIŞTI

Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerinin öncesinde KRT TV'de Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtlamıştı.

FATİH ERYILMAZ BUGÜN İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fatih Eryılmaz, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Meral Akşener'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu sabah Çalıştay'da olduğu görülüyor.

Akşener mesajında, "Partimizin Çalıştayında dün Türk Milleti'nin nadide değerlerinden, çok kıymetli hocamız Sayın İskender Öksüz'ün konferasındaydık. Çok feyz aldığım Hocamıza, bizleri aydınlattığı için teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Halk TV'nin haberine göre istifa kararı alan Akşener, istifa etmemesi için ikna edilmeye çalışılıyor.

ÜMİT ÖZDAĞ İDDİAYI YALANLADI

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, gündeme bomba gibi düşen "Meral Akşener istifa etti" haberlerini yalanladı. (Kaynak: Ulusal Kanal)

Haberin Devamı

LEVENT ÖZEREN: TOPLANTIYI TERK ETTİ

İyi Parti Bursa İl eski Yöneticisi ve Milletvekili Aday Adayı Levent Özeren ise paylaşımında "Meral Akşener istifa etti" haberleri doğru değil. Çıkan gerginlik nedeniyle toplantıyı terk etmiş" dedi.

ÇAĞLAR CİLARA: HABERİ DURDUK YERE ORTAYA ATMADIM

Haberi ortaya atan KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara daha sonra tekrar tweet atarak:

"Akşener istifa etti, bu haber doğru, istifadan vazgeçirildiği, ikna edildiği de söyleniyor. Bu haberi durduk yere ortaya atmadım, Afyon kampında kriz var. Odatv’ye bilgi veren İYİ Parti kaynakları ise Akşener’in ikna edildiğini ve salona geri dönmesinin beklendiğini söyledi" dedi.

OSMAN ERTÜRK ÖZEL'İN BURNU KIRILDI

Oda TV’nin edindiği bilgilere göre; İYİ Parti çalıştayı sırasında İYİ Parti Kurucularından Yusuf Halaçoğlu, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Fatih Eryılmaz, İYİ Kurucusu ve partinin eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel’in karıştığı bir kavga çıktı.

Kavgada İYİ Parti eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel’in burnu kırıldığı öğrenildi.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI

İYİ Parti olağanüstü kongre kararı aldı. İYİ Parti 1 ay içinde olağanüstü kongreye gidecek.

Meral Akşener'in kongrede yeniden aday olacağı belirtildi. İYİ Parti Grup Başkanı Ahad Andican yaptığı açıklamada 'Seçim sonrası bir güven tazeleme olacak' dedi.

AKŞENER: SEÇİM SONUÇLARININ SORUMLUSU BENİM

Basına kapalı gerçekleştirilen çalıştayda partililerden edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Meral Akşener’ın konuşma yaptığı sırada partililer arasında seçim sürecine ilişkin tartışma yaşandı. Tartışmalar sonrasında Genel Başkan Meral Akşener, konuşmasını yarıda keserek salondan ayrıldı. Çıkan tartışmaların ardından Meral Akşener partililer tarafından ikna edilerek tekrar kürsüye geldi.

Haberin Devamı

Akşener, 'İstifa etmemem yönündeki talepleri kabul ediyorum. Ancak bir şartla... Seçimli olağanüstü kongreye gideceğiz” dedi.

Bunun üzerine kendisine “Siz de aday olacak mısınız?” diye soruldu. Akşener de “O konuda sorun yok. Aday olacağım” dedi ve olağanüstü kongre kararında mutabık kalındı.

Meral Akşener, 'Bu seçim sonuçları beklediğimiz sonuçlar değil, sorumluluk bana ait' dedi.

MERAL AKŞENER YENİDEN ADAY OLMAYACAK

Parti kongresinde yeniden aday olacağı iddia edilen Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 'Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum' dedi.

Haberin Devamı