Siyaset İYİ Parti'de Olağanüstü Kurultay günü
Paylaş
İYİ Parti'de Olağanüstü Kurultay günü

İYİ Parti Olğanüstü Kongresi başladı. Kongrede konuşan Genel Başkan Meral Akşener, "Veda niyetine ’ben sizi çok sevdim be’ demiştim. Bu sözümü alıp, elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz. ’Biz de seni çok sevdik be’ dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev, töre gereğidir. Töre konuştu, han sustu. İradenize boyun eğdim. ’Gel’ dediniz, geldim" dedi.

Saat 10.00’da başlayan kongrede Meral Akşener ile ilgili kısa film gösterildi ve “Sen sona yaklaşırken ben daha yeni başlıyorum” mesajı verildi. Kurultay'da tek başkan adayı olan Meral Akşener yeniden başkan seçilecek. 80 üyeli genel idare kurulu ve 11 merkez disiplin kurulu üyesi de belirlenecek. Kurultayda Akşener'e blok liste için tam yetki verildi. Seçimde bin 124 delegenin imza kullanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ardından Meral Akşener alkışlarla salona giriş yaptı. Akşener’i partililer sloganlarla karşıladı. ‘Abla nerede biz oradayız' sloganı dikkat çekti.

AKŞENER'DEN DUYGUSAL KONUŞMA

Genel Başkan Meral Akşener, yaptığı konuşmada, kurultayda tekrar aday olmayacağını açıkladıktan sonra partililerin ısrarcı olduğunu anımsatarak şunları söyledi:

"Evet, bir iddia koyduk ortaya, seçimlere öyle girdik. Meclise girmiş olan bütün partiler oy kaybettikleri halde, kendilerini başarılı ilan ettiler. Biz ise, 50 yıllık partiler kadar oy almamıza rağmen, iddiamızla sınanmayı esas aldık, sorumluluğu üstlenerek çekildik. Meşhur sözdür, bilirsiniz; bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler. ’Kendi partimde ihtilaf konusu olmaktansa, noktayı koyarım’ dedim. ’Fitneye sebep olmaktansa, örter kapımı otururum’ dedim. ’Çekildim, izzetü ikbal ile bab-ı siyasetten’ dedim. Türkiye’ye yakıştırdığımız demokrasi anlayışımız da şahsi prensiplerim de bunu gerektiriyordu. Allah şahittir ki, meselenin altı da budur, üstü de budur. Önü de budur, ardı da budur. O andan sonra ise içinde yer almadığım ve asla müdahil olmadığım bir süreç yaşandı. İYİ Parti camiası, kararımın hilafına ortaya bir irade koydu, ısrarcı oldu. Veda niyetine 'ben sizi çok sevdim be' demiştim. Bu sözümü alıp, elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz. ’Biz de seni çok sevdik be’ dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev, töre gereğidir. Töre konuştu, han sustu. İradenize boyun eğdim. ’Gel’ dediniz, geldim. Bilinsin isterim ki; aklımızı karartacak hırslarımız yok bizim. Kariyer planlamasıyla, siyaset yapmıyoruz. 'Kazanmak için gerekirse papaz cüppesi giyerim' diyenlerden de değiliz. Dik dururuz, düz yürürüz, hak söyleriz. Zira biliriz ki, bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir."

Haberin Devamı

ABD'YE SERT TEPKİ

Akşener ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulamasına da sert tepki gösterdi, "Ne Amerika’nın, ne de başka bir devletin, hükümet üzerinden ülkemizi, kendince ve küstahça cezalandırmaya kalkmasına asla ve asla müsaade etmeyiz" dedi.

MHP VE HDP ÇAĞRILMADI

Kurultay için AK Parti, CHP, BBP ve Saadet Partisi'ne davetiye gönderilirken, MHP ve HDP ise çağrılmadı.

Haberin Devamı

İYİ Parti Kurultayına CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi katıldı.