Gündem İzinsiz eyleme biber gazı müdahalesi

İzinsiz eyleme biber gazı müdahalesi

Paylaş
İzinsiz eyleme biber gazı müdahalesi

Antalya'da İşçi Partisi'nin izinsiz 'Barış ve Kardeşlik Şöleni'ne polis müdahale etti. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı eylemde polis, göstericileri biber gazı sıkarak dağıttı. Çıkan olaylarda 2'si polis 4 kişi yaralandı

İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey’in öncülüğünde düzenlenen Maksim Park’taki eyleme CHP’nin Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl ile Mersin Milletvekili İsa Gök destek verdi. ’Terör kampları kapatılsın, teröristler sınır dışı edilsin’, ’Suriye Türkiye kardeştir’ yazan pankartlar taşıyan yaklaşık bin 500 kişilik grubu, polis amirleri dağılmaları için uyardı.

Buna karşın, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, "Bu eylemin yasaklanmasını kabul etmiyoruz. Bu kararı, yazılı olduğu kağıdı elimizle yırtıp atıyoruz, ayağımızın altında çiğniyoruz" diye tepki gösterdi.

Gergin anların yaşandığı eylemde protestocular, bir süre oturma eylemi yaptı. Daha sonra yürüyüşe geçen gruba polisin uyarıları devam etti. Yürüyüşte ısrar eden eylemcilere çevik kuvvet polisleri biber gazı sıkarak müdahale etti. Gruptan bazı kişiler, polislere taş atarak karşılık verdi. Çıkan olaylarda bir kişi yaralandı. Göstericiler, ara sokaklara kaçarak, dağıldı.

2’Sİ POLİS 4 KİŞİ YARALANDI

Antakya’da polisin müdahale ettiği İşçi Partisi’nin izinsiz ’Barış ve Kardeşlik Şöleni’nde çıkan olaylarda 2’si polis 4 kişi yaralanırken 2 polis otosu atılan taşlardan hasar gördü. Antakya genelinde güvenlik önlemleri devam ediyor.

Mehmet EZER/ANTAKYA (Hatay), (DHA)