Gündem İzinsiz kurban kesene bin 500 TL ceza

İzinsiz kurban kesene bin 500 TL ceza

Paylaş
İzinsiz kurban kesene bin 500 TL ceza

Kayseri Tarım İl Müdürlüğü, belirlenen yerler dışında kesim yapanlara 1500 TL para cezası verileceğini de açıkladı

Kayseri Tarım İl Müdürü Adnan Akay, hayvanların tanımlanması, kayıt alytına alınması ve canlı hayvan naklinin sevkleri konusuyla ilğili yönetmelik hükümlerinin kurban bayramı öncesi titizlikle uygulanacağını söyledi.

Akay, Tarım ve Köyİşleri Bakanlığı'nın aldığı karara göre büyük ve küçük baş hayvanlarını küpeletmeyenlere 500, küpe ve ‘hayvanların pasaportlarında' tahrifat yapanlara 1500, veteriner raporsuz ve ‘pasaportsuz' büyükbaş hayvan nakli yapanlara hayvan başına 300, küçük baş hayvan başına 50 TL ceza uygulanacağını bildirdi.

İl Müdürü Adnan Akay, “Bunların nakledildiği araçlar ile araç sahiplerine de 1000'er TL olmak üzere idari para cezası uygulanacaktır. Kulağında küpe bulunmayan ve pasaportu bulunmayan büyük ve küçük baş hayvanların nakil sırasında yakalanmaları halinde tüm masrafları sahibince karşılanmak üzere en yakın mezbahada kestirilecektir” dedi.

Kurban bayramı süresince Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen yerler dışında kurban kesenlere 1500 TL ceza verilecek. Özellikle, büyük kentlerde yol kenarlarında veya kent merkezlerinde gelişi güzel kesim yaparak, çevre ve görüntü kirliliğine yol açanlar, bu konuda uyarılarak para cezasıyla karşı karşıya kalmamaları istendi.

Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA)