Spor İzlanda - Hırvatistan maçı özeti

İzlanda - Hırvatistan maçı özeti

Paylaş
İzlanda - Hırvatistan maçı özeti

2018 Dünya Kupası D grubunda çıktığı iki maçı kazanan Hırvatistan, İskandinav temsilcisi İzlanda ile karşı karşıya geldi. Hırvatistan sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı ve namağlup gruptan lider çıktı

MAÇ ÖZETİ

İzlanda 1 - 2 Hırvatistan

90.DK: Ivan Perisic takımını öne geçiren golü atıyor.

76.DK: İzlanda ceza sahası yayının hemen dışından Gylfi Sigurdsson ile aradığı golü buldu.

58.DK: İzlanda takımında Emil Hallfredsson, sarı kart görüyor.

55.DK: İzlanda takımından Gylfi Sigurdsson sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

53.DK: Milan Badelj takımını öne geçiren golü atıyor.

45.DK: Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Gylfi Sigurdsson ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

40.DK: Marko Pjaca rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

28.DK: Bu dakikada İzlanda takımı gole çok yaklaşıyor. Altı pas içerisinden Hördur Magnusson tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

19.DK: Hırvatistan takımından Ivan Perisic sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

7.DK: İzlanda takımından Gylfi Sigurdsson sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

1.DK: Maç başladı.

İLK 11'LER

İzlanda: Halldorsson, Saevarsson, Ingason, R.Sigurdsson, Magnusson, Gudmundsson, Bjarnason, G.Sigurdsson, Gunnarsson, Hallfredsson, Finnbogason

Hırvatistan: Kalinic, Corluka, Jedvac, Caleta-Car, Pivaric, Kovacic, Modric, Badelj, Perisic, Kramaric, Pjaca

İZLANDA İLE HIRVATİSTAN SON 5 YILDA 5. KEZ RAKİP

2018 FIFA Dünya Kupası'nda D Grubu'ndaki son karşılaşmalarında bu akşam birbirlerine rakip olacak iki Avrupa ekibi, son 5 yılda 5. maçlarına çıkıyor.

REKABETTE HIRVATİSTAN ÜSTÜN

İki ülke A milli futbol takımları arasındaki rekabette Hırvatistan üstünlüğü görülüyor. Bugüne kadar 6 maçta karşı karşıya gelen iki Avrupa ekibinin rekabetinde Hırvatistan 4, İzlanda ise 1 galibiyet elde etti. Bir müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Hırvatistan'ın 11 golüne, İzlanda yalnızca 2 golle karşılık verebildi.

SON 5 YILDAKİ MAÇLAR

İzlanda ile Hırvatistan, son yıllarda turnuvalarda sıkça karşı karşıya geliyor. İki ekip, son 5 yılda 5. mücadelelerine Rusya'da çıkacak. 2013'te Dünya Kupası play-off'larında eşleşen iki takımın İzlanda'daki ilk maçı 0-0 sona ermiş, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki mücadeleyi 2-0 kazanan ev sahibi ekip, 2014 Brezilya biletini kapmıştı. İki takım, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde de aynı grupta mücadele etmişti. Türkiye'nin de yer aldığı gruptaki ilk maçlarında Zagreb'de kazanan, 2-0'la ev sahibi Hırvatistan olmuştu. İzlanda'nın başkenti Reykjavik'teki karşılaşmayı ise bu kez ev sahibi 1-0 kazanmıştı.

Haberin Devamı