Gündem İzmir Aliağa'daki uyuşturucu baskınıyla ilgili başsavcılıktan yeni açıklama

İzmir Aliağa'daki uyuşturucu baskınıyla ilgili başsavcılıktan yeni açıklama

Paylaş
İzmir Aliağa'daki uyuşturucu baskınıyla ilgili başsavcılıktan yeni açıklama

İzmir'in Aliağa ilçesinde uyuşturucu satıcılarına geçen gün büyük darbe vurulmuştu. Başsavcılıktan operasyona ilişkin bir açıklama geldi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları tespit edilenlere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aliağa'da bir tatil köyündeki villaya iki gün önce operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Ekipler, olayla bağlantısı bulunduğu iddia edilen Hakkari Çukurca İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı B.Ö. ve TSK'dan istifa eden uzman çavuş M.Ç. ile A.Ç., T.K., S.Ç., M.F.Ç., Suriye vatandaşları A.M., H.A., A.A. ve İ.B.'yi gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında adresinde bulunamayan Y.Y. de ekiplerin çalışmasıyla yakalandı. Gözaltına alınan 17 zanlı, Emniyet'e götürüldü. Şüphelilerin yurt dışı bağlantılı olarak getirdikleri uyuşturucuyu Ege Denizi kıyılarından İzmir'e sevk etmeyi planladıkları iddia edildi.

1 TON UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen ve gözaltına alınanlar arasında Çukurca ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı'nın da olduğu operasyon kapsamında bugün itibarıyla gözaltı sayısı 17’ye yükselmiş olup son yapılan arama işlemleri sonucunda toplam 1 ton (1000 kg) civarı Skunk tabir edilen esrar maddesi, 500 gram (yarım kilo) likit halde esrar maddesi, 5 adet uzun namlulu otomatik silah, silahlara ait 10 adet şarjör, 1 adet 45 kalibre tabanca, tabancaya ait 2 adet şarjör, 100 adet tabanca mermisi, 2 adet pompalı tüfek ve tüfeklere ait 58 adet fişek ve 60 metre uzunluğunda halat bulunmuştur. Uyuşturucu maddeyi yurt dışından getirdiği belirlenen yabancı uyruklu 1 şüphelinin aranmasına devam edilmektedir.''

Haberin Devamı