Eğitim - Kariyer İzmir'de gençlerin alın teriyle yoğrulmuş çok 'özel' bir sergi

İzmir'de gençlerin alın teriyle yoğrulmuş çok 'özel' bir sergi

Paylaş
İzmir'de gençlerin alın teriyle yoğrulmuş çok 'özel' bir sergi

İzmir Karabağlar Sadettin Tezcan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilerin 2016-2017 eğitim öğretim yılı süresince okul atölyelerinde ürettikleri ürünlerden oluşan karma sanat sergisi büyük beğeni topladı

İzmir Karabağlar Sadettin Tezcan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrenim görmekte olan hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilerin 2016-2017 eğitim öğretim yılı süresince okul atölyelerinde ürettikleri ürünlerden oluşan karma sanat sergisi büyük beğeni topladı.

Okulun Dördüncü Geleneksel Özel Sanat Sergisi'nin açılışı dün Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.


İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KAYA: BU KİŞİLER ÖZEL BİREYLER


İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya, yaptığı konuşmada “ Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; 'Eğitimde feda edilecek fert yoktur', sözünden hareketle, bütün bireylerin eğitim alması açısından, özel eğitim çok önemsenmesi gereken bir husustur. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere engelli denmesini doğru bulmuyorum, bu kişiler özel bireyler olup verilen eğitim de özel olmalıdır. Özel eğitim okullarına ayrı bir değer veriyorum, fırsat buldukça bu okullarımızı ziyaret etmekten ayrı bir mutluluk duyuyorum. Çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve okul idaremize vermiş oldukları emek ve gayretten dolayı teşekkür ederim” dedi.


GENGÖRÜ: 'BALIK TUTMAYI' ÖĞRETMEK İSTİYORUZ


Okul Müdürü Tahsin Gengörü konukları ise konuşmasında şunları söyledi:

"Okulumuz 2013 yılında eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde dördüncü yılımız… Dördüncü sanat sergimizi icra ediyoruz. Genelde Milli Eğitim Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz, Özelde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okulumuz olarak özel eğitimde mesleki eğitimi önemsiyoruz.




Gençlerimize verdiğimiz / vereceğimiz mesleki eğitim sayesinde, onların kendi ayakları üzerinde bağımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerini hedefliyoruz. Bizler okul olarak özel gençlerimize balık vermek yerine, onlara balık tutmayı öğretmeyi amaçlıyoruz. Bu sergimiz de bu minvalde ortaya konulan bir gayretin eseri.


200'Ü AŞKIN ESER SERGİLENİYOR


Okul olarak, her yıl olduğu gibi, bu yıl da yine Engelliler Haftası başında, Özel Sanat Sergimizi gerçekleştiriyoruz. Sergimiz 3 gün boyunca burada konuklarımızın beğenilerine, takdirlerine açık olacak… Sergimizde ahşap, seramik, el sanatları ve görsel sanatlar alanlarından olmak üzere 200’ü aşkın eser sergilenmiş durumda. Bu sergiyi özel kılan; elbette ki serginin özel öğrencilerimizin ortaya çıkardığı eserlerden oluşmuş olması.





'HER ÜRÜNDE GENÇLERİMİZİN ALIN TERİNİ GÖRECEKSİNİZ'


Gençlerimiz bu sergi ile, kendilerine imkân verildiğinde hiçbir engel tanımadıklarını / tanımayacaklarını ortaya koydular… Ben inanıyorum ki, siz değerli konuklarımız, sergideki ürünleri incelerken özel öğrencilerimizin hayal dünyalarına yolculuk edeceksiniz…Ve bu sergide sergilenen ürünlere baktığınızda sadece somut birer obje görmeyecek; her bir üründe gençlerimizin alın terini, onların masumiyetlerini göreceksiniz…



Bu serginin ortaya çıkmasında büyük emekleri olan, öğrencilerimizin kalplerine girmeyi başararak onlara özgüven aşılayan ve öğretim yılı boyunca öğrencilerimize rehberlik / kılavuzluk yapan değerli öğretmenlerimizi kutluyorum, onları tebrik ediyorum ve huzurlarınızda her birine yürekten teşekkür ediyorum. Yine şu an burada adını anmadığım tüm özel eğitim gönüllülerine, destekçilerimize, dostlarımıza teşekkür ediyorum. Son olarak, sergimize teşrif ettiğiniz için siz değerli konuklarımıza şahsım, ekibim, öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyor, hepinize en kalbi hürmetlerimi sunuyorum.”

Haberin Devamı